Broken Glass Heroes – Grandchildren Of The Revolution

Broken Glass Heroes - Grandchildren Of The RevolutionEen van mijn favoriete singles van 2010 is “Let’s Not Fall Apart” van het Belgische Broken Glass Heroes. Ik krijg er zo’n gelukkig gevoel van. De single is speciaal geschreven voor het tv-programma Benidorm Bastards, en daar krijg ik dan weer helemaal geen fijn gevoel bij. Een gevalletje ander humorniveau. Maar goed, Broken Glass Heroes besloot na de succesvolle samenwerking een album op te nemen. In deze band zitten niet de minste muzikanten, namelijk Pascal Deweze (Sukilove) en Tim Hamel. Zij spelen toch wel in de eredivisie van de Belgenpop. De liedjes worden gekenmerkt door sixtiesinvloeden als The Beatles en The Beach Boys. Naast het feit dat het prima liedjes en uitstekende muzikanten zijn, vind ik de samenzang helemaal geweldig. De stemmen van Deweze en Hamel passen perfect bij elkaar. Grandchildren Of The Revolution is de titel van het album en kent ken geen zwak nummer. Op het podium maken ze overigens het album helemaal waar. Ik hoop maar dat er nog een vervolg komt, want dit is toch wel een van de beste albums van Belgische bodem die de laatste jaren verschenen is.


mij=PIAS

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven