Tim Knol – Music In My Room / Tommy Ebben & The Small Town Villains – Dreamless Slumbers

Tim Knol - Music In My RoomNu alweer een nieuw album van Tim Knol? Degene die zijn debuut in huis heeft zullen echter wel herkend hebben dat Music In My Room, een van de liedjes is op dit album. Knol besloot een negental tracks zijn debuut-cd in een akoestische setting op te nemen, slechts begeleid door gitaar, piano of strijkers. Het laat ook hier horen dat Knol liedjes heeft die geen bombast nodig hebben. Sterker nog, ik vind ze soms mooier en breekbaarder dan het origineel. Als je naar de winkel snelt om dit album te kopen als je het debuut al hebt dan zul je deze nog een keer moeten kopen, het is slechts als bonus bij de nieuwe uitgave te krijgen. Moet je de oude maar aan iemand cadeau doen, of e.e.a. downloaden op iTunes en dan zelf op een cd’tje branden. Music In My Room lijkt me ook een reden om de tour nog even succesvol te verlengen. Deze is inmiddels gestart. Hierna mag Knol aan zijn échte nieuwe album gaan werken.
Tommy Ebben & The Small Town Villains - Dreamless SlumbersMocht je naar Tim Knol in Arnhem gaan kijken dan krijg je Tommy Ebben & The Small Town Villains als voorprogramma voorgeschoteld. Eerder was mijn conclusie bij het in eigen beheer uitgebrachte Old Masters Painted These Moments, dat hij door het uitbouwen van zijn sterke kanten nog wel eens op kon gaan vallen in het grote aanbod van singer-songwriters. Goomah Music zag kennelijk ook wat in hem en bracht Dreamless Slumbers uit dat een aantal nummers kent dat ook al op zijn eerdere eigen beheer-release te vinden was. Ik vind Ebben het sterkste als hij kiest voor het minimale, en de band niet alles recht laat strijken wat niet recht is. “Eurydice” vind ik bijvoorbeeld een prachtig droevig nummer waar de zakdoek echt wel voor getrokken mag worden. Ebben is nog een jonge knul en waar 2010 het jaar van Tim Knol was, wordt 2011 misschien wel het jaar van Tommy Ebben. Het bluesy “She Won’t Tell” werd overigens gebruikt in een commercial van een telefoongigant. Ik ben benieuwd hoe deze trein verder dendert.
File Under gaf in samenwerking met Luxor Live enkele setjes van twee tickets weg voor het concert van Tim Knol en Tommy Ebben. Daarvoor ben je nu te laat…


mij=Excelsior / V2 & Goomah! / Excelsior / V2

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven