Triptykon – Shatter

Triptykon - ShatterErgens tussen doom, death en black ligt de occulte metal van mijnheer Tom Warrior die we allemaal natuurlijk kennen als zanger van Celtic Frost en Hellhammer. Hij botviert nu dus zijn lusten op de nieuwe, eveneens Zwitserse band Triptykon (niet te verwarren met het Italiaanse, Tool-achtige Tryptamin). De ep Shatter is een vervolg op het debuutalbum Eparistera Daimones dat afgelopen zomer verscheen. Muzikaal word ik door deze ep niet bepaald aangewakkerd. Wat ik wel een interessant gegeven vind is dat Warrior samen met ex-leden van bijvoorbeeld Dark Fortress het heeft aangedurfd om te spelen met gothic-, industrial- en stonerinvloeden zoals van Sunn O))). Het past en maakt van Triptykon een superlogge legereenheid van Sauron. Heel droog kun je ook zeggen dat Triptykon het boosaardige slome metalneefje is van The Young Gods. Dan ben je er ook en hoef je je niet door allerhande satanische rituelen te worstelen.


mij=Century Media / Suburban

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top