Defiled – In Crisis

Defiled - In CrisisJapan is sinds lange tijd een aardig broeinest geworden van obscure deathmetal, grindcore en noise. Kennen we bijvoorbeeld Ultra Bidé en The Boredoms nog? Welnu, Defiled bestaat sinds 1992 en haalde zijn inspiratie bij Death, Cannibal Corpse, Deicide en Morbid Angel. Dat doen de heren nog steeds, alleen nu wel met de technische precisie van een Fear Factory. Met deze vierde cd grunt Defiled zich doodleuk naar de bovenste regionen in ouderwetse deathmetal en pakt tussendoor nog even wat black- en deathmetalshows, o.a. samen met Mayhem. Hoewel Defiled vanuit een militaire precisie opereert met een spervuur aan blastbeats, grunts, hyperactieve gitaarriffs en klapperende bassen, lijkt het allemaal behoorlijk slordig te zijn afgeraffeld. En, dat komt door de bizarre productie, die als je thuis een aardig stereosetje hebt staan, alle kanten van de kamer doorvliegt. Ik krijg hier toch stellig de indruk dat engineer Bill Metoyer die eerder samenwerkte met Slayer en Sacred Reich of volledig aan de coke zit of heel snel wat harde Japanse yens wilde verdienen. Echt zonde, want het maakt van In Crisis een bijna onbeluisterbare metalplaat. Als je wilt lachen, dan zou je deze cd eens in de auto moeten opzetten. Ongelukken gegarandeerd.


mij=Season Of Mist / Bertus

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven