Dragontears – Turn On Tune In Fuck Off!!

Dragontears - Turn On Tune In Fuck Off!!Niet bij iedereen gaat een belletje rinkelen als we het hebben over Dragontears. Welnu, de band is van Uffe Lorentzen, oftewel Lorenzo Woodrose van Baby Woodrose. Dat is dan weer dat doorgetripte stoner- en acidrockbandje dat een paar geleden met geweldige platen op de proppen kwam. Dragontears graaft verder in de psychedelica van The Electric Prunes, The Seeds, 35007 en zelfs Monster Magnet. De Deense band heeft nog eens aandachtig geluisterd naar de LSD-luistersessies van dr. Timothy Leary en vervolgens een arsenaal aan Ray Manzarek-orgeltjes en Vox wah-wah-pedalen laten aanrukken. Op het hoesje hebben de muzikanten van Dragontears de volgende rollen toebedeeld gekregen: harmonium, e-bow, space echo, patchbay, tapes, poly 6, tone generator, electric jug, oscillator, theremin en tanpurabox. Zo gek is Syd Barrett in zijn beste dagen nog niet geweest! Lorentzen wel en hij heeft er een wonderbaarlijk mooie cd van gebrouwen, die op sommige punten in een negatieve spiraal terecht komt. Wat geeft het? Een goede trip moet je gewoon ondergaan.


mij=Bad Afro / Suburban

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top