Hundreds – Hundreds

Hundreds - HundredsIn Duitsland doen ze ook aan jaarlijstjes. En niet geheel onverwacht zagen we in de lijstjes van 2010 in de Duitse muziekpers veel namen terug die ook in Nederland de boventoon voerden, waaronder natuurlijk Arcade Fire en The National. Een naam die veel bij onze oosterburen terugkwam maar bij ons helemaal nergens opdook was die van Hundreds. Dit broer-zus duo uit Hamburg bracht begin 2010 hun debuutalbum uit en dat vond men behoorlijk toll. Bijna een jaar later komt het album uit in de rest van Europa en dat is niet meer dan terecht. Eva Milner en haar zes jaar oudere broer hebben een bijzonder album gemaakt. De klassiek geschoolde jazzpianist Philipp sleutelde jarenlang aan de ingenieus opgebouwde elektronische tracks en zus Eva mocht met haar Dido-achtige stem de zangpartijen toevoegen. Net als iedere bewoner van Hamburg is het stel apetrots op de haven van de stad, zoals blijkt uit het nummer “I Love My Harbour”. Op de net iets te gladde single “Happy Virus” na heeft de plaat een lekkere lome sfeer en het lichte accent van Eva werkt aanstekelijk. Hopelijk blijven de familiebanden sterk, want van Hundreds willen we meer horen!


mij=Sinnbus / Rough Trade

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top