Kevin Beadles – You Can't Argue With Water

kevin_beadles-you_cant_argue_with_water.jpgEen goede kennis of vriend die zichzelf ten gronde richt met hard drugs, ik kan me voorstellen dat dit er behoorlijk inhakt. Als muzikant heb je dan de kans om dit van je af te spelen/zingen. Zo leverde dit bij Neil Young het geweldige “The Needle And The Damage Done” op. De Amerikaanse singer-songwriter Kevin Beadles kent ook iemand uit zijn jeugd die teveel heeft gesnoept, ene “Caroline”, en maakte daar een song over. Waar ik Young echter meteen geloof en mee treur, heb ik bij Beadles het gevoel dat hij dit bezingt alsof hij dit verhaal ergens gehoord heeft. Het speelde zich af in een wereld waar hij ver vanaf staat. Met name door de ongelooflijk brave begeleiding komt het bij mij ongeloofwaardig over. Deze braafheid is helaas de trend op zijn album You Can’t Argue With Water. Eigenlijk zitten er genoeg elementen in die mij zouden moeten overtuigen: americana, blues, folk en rock. Er wordt echter nergens buiten de lijntjes gekleurd. Ik vrees dat Beadley om op te vallen toch met betere argumenten moet komen dan dit album. Maar misschien vergis ik me, en is het typisch een release voor de Amerikaanse markt. Tenslotte brengt hij al vanaf 2000 onder eigen naam releases uit.


mij=Ripple / Clearspot

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven