Kurt Wagner & Cortney Tidwell present: KORT | Invariable Heartache

Kurt_Wagner_Cortney_Tidwell_-_Kort_Invariable_Heartache.jpgIk heb hier regelmatig mijn voorliefde voor het werk van Kurt Wagner beleden. Lambchop behoort nu eenmaal tot een van mijn favoriete bands. Lambchop is ook een soort van waterscheiding in de bands/genres waar ik graag naar luister. Van oudsher luisterde ik naar de wat hardere gitaarbands en ik merk dat ik langzaam maar zeker wat rustiger wordt. gitaren zijn nog steeds belangrijk, maar het hoeft allemaal niet zo hard meer en ik drijf meer en meer de americana in. Ik heb zelfs het Country Music Hall of Fame al bezocht. Toch was dat een stap te ver. Ik vond het er erg leuk om er eens rond te lopen, maar country is mijn muziek niet. En dat is meteen mijn grootste bezwaar tegen “KORT | Invariable Heartache”, van Kurt Wagner & Cortney Tidwell. Wagner en Tidwell exploreren samen het oude werk van dat uitkwam op Charts Records, een platenlabel dat in de jaren zestig en zeventig door Tidwells grootvader en vader werd gerund. En dat was een label dat diep in de country zat. Het eindresultaat laat zich raden. “Invariable Heartache” is ouderwetse country, die, als Wagner de boventoon voert nog wel te trekken is, maar als Tidwell zingt wel heel erg cheesy wordt, in mijn ogen. En daar ben ik nog iets te jong voor eigenlijk. Wagner zal er niet door van zijn voetstuk vallen en ik blijf geduldig wachten op nieuw Lambchop-werk, maar ik geef deze door aan de echte countryfans. Al weet je nooit wat er later nog gaat gebeuren…


mij=City Slang / Konkurrent

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven