Mongo Ninja – Nocturnal Neanderthals

Mongo Ninja - Nocturnal NeanderthalsStandup comedy-metal. Lachen met Mongo Ninja betekent zoveel als gniffelen om een grappige titelverwijzing. Zoals de vorige plaat No Cunt For Old Men. Hilarisch, smiley face, uitroepteken, typen we dan. Tja, met deze opvolger Nocturnal Neanderthals is het grappige eraf. Wat we overhouden is een zeer goed op elkaar ingespeelde metalband die zijn hand niet omdraait voor ouderwetse speed-, thrash- en doommetal met briljant gitaarwerk en een perfecte productie. Net als landgenoten Turbonegro houden deze heren van woordgrapjes. In tegenstelling tot de deathpunk van de Turbojugend nemen deze vijf heren zichzelf echter veel te serieus. En, dat is meteen het manco van menig metalgezelschap. Woordgrapjes bedenken kan iedereen, een flauwe grap aan de tap vertellen ook, maar kunnen blijven boeien en de lachers op je hand laten houden is een vak apart. Mongo Ninja zal het ongetwijfeld goed doen achter de lopende band waar mensen automatisch hun hersens hebben uitgeschakeld. Wie wat meer diepgang zoekt en enige intelligentie wil toetsen, die kan weinig met Nocturnal Neanderthals beginnen. Of, en tot die laatste categorie behoor ik zelf, je laat alle teksten in de metal achterwege en verblijd jezelf met een verzameling klassieke metalriffs en soli, doortrapte drums en een retestrak samenspel waar een tomeloze energie uit te halen valt.


mij=Indie / Suburban

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven