Roots Manuva & Wrongtom – Duppy Writer

Roots Manuva & Wrongtom - Duppy WriterWrongtom? Dat is een Londense producer waar Roots Manuva al vaker mee heeft samengewerkt. Bovendien was hij degene die Hard-Fi dansbaar maakte. Duppy Writer is een Roots Manuva-remixtussendoortje vol oude songs met een dub-uitstraling. Het is Rodney Smith die zonder al te veel omwegen en bijzaken een Jamaicaanse blockparty op cd heeft gezet. Dub, dancehall, hiphop, rocksteady, dubstep en ska wisselen elkaar in een ‘smooth’ tempo af. Hoewel Wrongtom eerder met Roots Manuva werkte op “Slime And Reason” gaat deze samenwerking gepaard met een thema. Eerder opgenomen vocalen worden voorzien van nieuwbakken reggaetracks. En zo wordt Duppy Writer een verademing voor Fu-Schnickens, voor Nicotine, Gotcha AllStars en Playgroup. Bovendien is Smith herenigd met rapper Ricky Ranking op het enige nieuwe nummer Jah Warriors. Rodney Smith maakt van Roots Manuva een pool van muzikanten, dj’s, rappers en dubsteppers die gezamenlijk, maar elke keer weer sfeer weten te creëren. Bovendien bewijzen zowel Roots Manuva als Wrongtom dat een remix of heropzet van oude tracks behoorlijk effectief en lucratief kan wezen. Die kun je in eigen hand houden of afstaan aan nieuwe generaties dj’s. In het geval van Duppy Writer moeten de heren hebben gedacht dat alle vocalen prima in een ander jasje zouden passen. En wie zijn zij dan om hun eigen werk niet als eerste onder handen te nemen?


mij=Big Dada / PIAS

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven