Susan Cattaneo – Heaven to Heartache

Susan-Cattaneo_Heaven-to-Heartache.jpg
Rock ‘n’ roll kun je niet op school leren. Het is een beetje onzinnige open deur, maar toch. Want Susan Cattaneo is niet alleen een singer/songwriter, maar verdient haar geld ook als als docente liedjesschrijven aan The Berklee College of Music. Dat zou afdoende bewijs moeten zijn dat het met haar vakmanschap wel goed zit. Daar komt nog het lijstje muzikanten bij dat haar geholpen heeft op Heaven to Heartache, haar tweede album. Het zijn voornamelijk sessiemuzikanten, maar dan wel sessiemuzikanten wier broodheren tot de allergrootsten gerekend kunnen worden. Telt u even mee? Gitarist Pat Buchanan werkte voor onder meer Mary Chapin Carpenter (muzikaal gezien directe familie van Susan Cattaneo), drummer Paul Leim voor Roy Orbinson, Elvis Presley, Dolly Parton en Neil Diamond) en fiddler Glen Duncan werkte met George Jones, Merle Haggard en Loretta Lynn. Dat zijn de eerste drie uit het rijtje en hun broodheren de bekendste namen van hun cv. Godzijdank zijn de liedjes niet doodgespeeld door kwaliteit, maar eerlijk en intens door wat Susan Cattaneo te zeggen heeft. Persoonlijke ontboezemingen, liefdesleed en liefdesverklaringen, meer pop dan country, maar soms ook met een stevige rockfeel. Als je dit hoort, snap je waarom bijvoorbeeld Ilse de Lange in de VS niet echt voet aan de grond krijgt. Ze hebben ze daar ook, maar dan nog een stukje beter.


Mij=Jersey Girl Music / Import

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven