Twilight Hotel – When The Wolves Go Blind

Twilight-Hotel_When-the-wolves-go-blind.jpgHoewel ze beiden ook solo al eens iets aan het vinyl hebben toevertrouwd, maken Brandy Zdan en David Quanbury hun beste muziek samen onder de naam Twilight Hotel. Vier platen zijn ze nu met z’n tweeën onderweg en het klinkt steeds beter, steeds mooier, steeds intenser. Wilden ze op eerdere platen weleens te veel aan de veilige kant van de weg blijven, When The Wolves Go Blind durft avontuurlijker paden op te zoeken. Opent het album met het titelnummer vooral donker, onderweg komen we een heel scala aan stijlen tegen: van een roadsong als het prachtige “Mahoganey Veneer”, het verstilde “Frozen Town” tot aan de meest poppy getoonzette tracks, “Golden Eagle” en “Poor & Hungry”. Brandy Zdan en David Quanbury zijn op hun best wanneer ze een soort gothic country maken. “When The Wolves Go Blind”, “Dream of Letting Go” en “Mahogany Veneer” zijn mooie voorbeelden, maar ook het (dankzij de harmonica) aan 16 Horsepower refererende “What Do I Know About Love?” Is een – donker – juweeltje. Het instrumentale “The Darkness” past in de soundtrack van willekeurig welke in het Zuiden van de Verenigde Staten spelende film. In “Mahogany Veneer” klinkt het zo wanneer ze zingen over Memphis: ‘All the buildings make me long for Winnipeg’. Inderdaad, de mooiste Americana komt uit Canada.


mij=Cavalier / V2

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven