413 – Path To Hocma

413 - Path To Hocma413 is de Spaanse Bask en bassist David Pisabarro. Deze man kent nagenoeg dezelfde levenswandel als Ben Weinman van Dillinger Escape Plan. Net als Weinman heeft Pisabarro muzieklijntjes in zijn hoofd zitten die eruit moeten. Hij stelde een team samen dat geheel volgens zijn gedachtegoed zijn spinsels tot uitvoering brengt. Of hij werkte op basis van enkele baslijntjes zelf al zijn songs uit tot het conceptalbum Path To Hocma. Eerder bracht hij Reschith uit dat in vijf songs de extremen van het menselijk brein onder de loep nam. Met Path To Hocma legt Pisabarro zijn zoektocht naar wijsheid in tien fasen vast. Samen met Pelle Henricsson die verantwoordelijk was voor producties van o.a. Cult Of Luna en Refused vertaalde 413 zijn zoektocht in geluid, geluidslagen, structuur, textuur en teksten. Het is een broeierig mengsel van hardcore, postcore, metal en Les Claypool-achtige vingeroefeningen geworden. Een afwisseling van lomp naar zachtzinnig, van hard naar toegeeflijk lief en van rationeel naar losgeslagen. En weer terug, want zelfreflectie is de basis bij deze Spanjaard. Hoe klinkt Path To Hocma dan in één enkele zin? Als Les Claypool, Daron Malakian, Scott Kelly en Ben Weinman ’n superproject zouden vormen, dan komt het aardig in de buurt van 413. En, het mooie is, Path To Hocma is nog gratis te verkrijgen ook. Luister dus en ervaar zelf.


mij=Eigen Beheer

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven