Charles Bradley – No Time For Dreaming

Charles-Bradley_No-Time-For-Dreaming.jpgEen deep-soulveteraan die op zijn 62e met een plaat als No Time For Dreaming komt, dat is iets bijzonders. Een prachtige plaat die klinkt alsof de opnames plaatsvonden in de jaren zestig of vroege jaren zeventig (en net als in die goeie ouwe tijd net geen 45 minuten klokt) maakt het nog specialer. Maar het meest in het oog springt ongetwijfeld het feit dat deze, naar de naam Charles Bradley luisterende veteraan, debuteert met dit album. Zijn bio maakt er weinig woorden aan vuil: jaren werkte hij in wat je bij gebrek aan beter normale banen zou moeten noemen, om in zijn vrije tijd te zingen en her en der op te treden. Luisterend naar het fenomenale stemgeluid van Bradley geloof je er geen barst van. Hier is een zanger aan het woord die duidelijk geleefd heeft, maar tegelijkertijd een frasering en diepte heeft opgedaan dat hem van z’n lang zal z’n leven niet zomaar aangevlogen kan zijn. Een stem, opgedaan na jaren ervaring op podia en in studio’s als Muscle Shoals, met helden als Solomon Burke als leermeester. Luister naar openingstrack en single “The World (Is Going Up In Flames)” en je weet dat het Charles Bradley menens is. Op een leeftjid dat de meeste mensen over hun pensioen gaan nadenken, begint het pas voor Bradley. Soulzanger extraordinaire. En debutant.


mij=Daptone / Rough Trade

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top