Cloud Nothings – Cloud Nothings

Cloud Nothings - Cloud NothingsLaat ik meteen maar beginnen om te melden dat het gelijknamige eerste échte debuutalbum (er was vorig jaar al een verzamelaar van diverse eerdere releases) van Cloud Nothings geen vervelende ervaring was. Zo, dat is dan meteen duidelijk. Achter Cloud Nothings zit de negentienjarige (!) Amerikaan (Cleveland, Ohio) Dylan Baldi, weer zo’n jongeman die kekke liedjes in zijn hoofd heeft en de tijd die je besteedt aan het perfect uitvoeren liever stopt in zijn volgend idee. Dat mag dan wel wat meer opleveren dan een magere achtentwintig minuten die dit album, met de verrassende titel Cloud Nothings, telt, maar ongetwijfeld komt er dit jaar nog wel een release van hem uit. Cloud Nothings is niet uniek in zijn soort, daarvoor wordt er teveel geleund op Amerikaanse bands als R.E.M. en Guided By Voices, of recenter wijlen Jay Reatard, The Thermals, Wavves en Happy Birthday. Maar dat maakt mij eigenlijk niet zoveel uit, zolang het fijne albums oplevert. Lekker laten rammelen deze Baldi, dan kunnen wij hier nog veel plezier aan beleven. Binnenkort staat hij trouwens op het FabriQ-festival in Den Bosch, wedden dat hij (met zijn band) de mensen gelukzalig zal laten glimlachen.


mij=Wichita / V2

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top