Drive-By Truckers – Go-Go Boots

Drive-by-Truckers_Go-Go-Boots.jpgDat was wel even wennen, de eerste paar draaibeurten. Het nieuwe album van Drive-By Truckers klinkt ingetogener dan we gewend zijn. Opener “I Do Believe” is zo’n typisch mid-tempo nummer dat het op lome zomeravonden prima zal doen, of rustig rijdend in je auto. Maar op het door stijlvolle toetsen en een venijnige slide gedomineerde titelnummer wordt nog meer gas terug genomen. (Overigens: toetsen nemen op Go-Go Boots een grotere plaats in dan ooit tevoren op een plaat van Drive-By Truckers.) Ook het door Shonna Tucker geschreven en gezongen “Dancin’ Ricky” – een ietwat cliché-matige track die we al bij veel vrouwelijke singer/songwriters gehoord hebben en dan vaak een stuk beter – wordt in een ander tempo gespeeld dan we verwachtten. Pas bij het vierde nummer, het honky tonk-achtige “Cartoon Gold”, wordt het gaspedaal ingedrukt. Pattersoon Hood cum suis worden uiteraard een dagje ouder (zou dat werkelijk de verklaring zijn?), het heilige vuur is nog lang niet gedoofd, maar ik hoor Drive-By Truckers graag met wat meer pit en peper. Nogmaals: over de kwaliteit van de veertien tracks hoor je mij niet klagen, wel over het feit dat Go-Go Boots een lomere sfeer uitademt dan we gewend zijn.


mij=PIAS

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven