Feist – Look At What The Light Did Now

Feist - Look At What The Light Did NowLeslie Feist wil nog niet echt opschieten met haar vierde plaat. Da’s jammer want The Reminder is ondertussen al vier jaar oud. Helemaal nu hipster James Blake een dikke hit scoort met haar “Limit To Your Love”, had ze het ijzer mooi kunnen smeden nu het heet is. Aan de andere kant: goede muziek wordt zelden op bestelling afgeleverd. Laat haar maar mooi de boel op haar eigen tempo maken. De mensen die dan nu nieuwsgierig naar haar eigen uitvoeringen worden, kunnen ook prima zoet gehouden worden met haar eerste drie platen (inderdaad ik tel rarities-album Open Season even niet mee). En wie dan nog niet verzadigd is, kan zich mooi nog even vergapen aan de DVD Look At What The Light Did Now. Deze documentaire van Anthony Seck laat zien hoe het album The Reminder ontstaan is en wat er gebeurde op de tournee die volgde op die cd. Het geeft een interessant inkijkje in de veelal ontspannen vrolijke sfeer die heerste in het landhuis in Frankrijk waar Feist zich terugtrok met haar gezelschap om het album op te nemen. Waar een regisseur nog wel eens als spion aan wil voelen bij dit soort documentaires loopt Seck soepel mee. Natuurlijk staat hij recht tegenover de mensen bij de interviews, ze neigen wel naar gewone gesprekken. Boeiend is ook het verhaal over hoe de visuele kant van The Reminder en de tournee tot stand gekomen is. Daar is heel goed over nagedacht. Je kunt Look At What The Light Did Now natuurlijk bekijken zonder dat je The Reminder gehoord of een concert van Feist gezien hebt, maar het aflopen van de juiste volgorde (cd, concert, film dus) is eigenlijk wel aan te bevelen. Al zul je op concerten nog even moeten wachten, vrees ik.


mij=Universal

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven