Leonard Cohen – Songs From The Road

Leonard Cohen - Songs From The RoadLeonard Cohen is op leeftijd, in 1934 kwam hij op de wereld en dat is toch wel even gelee. Dat Cohen weer ging toeren werd ingegeven door een manager die hem oplichtte. Ik denk echter dat de fans die hem daarna nog zagen deze persoon eeuwig dankbaar blijven. Het laatste studio-album van Cohen stamt uit 2004, maar een man van zijn kaliber heeft zijn sporen wel verdiend: ik vind het prima dat hij zijn superieure catalogus exploiteert. Vanaf mei 2008 startte hij met zijn Songs From The Road-toer, waarvan eind maart 2009 een 2-cd/dvd uitkwam getiteld Live In London. Ter aanvulling is er nu een nieuwe cd (en ook verkrijgbaar op dvd) genaamd Songs From The Road, dat opnames bevat die gemaakt zijn na het eerder genoemde optreden in Londen. Uiteraard is er geen ontkomen aan dat er qua songmateriaal wat doublures in zitten, zoals “Suzanne” en “Hallelujah”. Er zijn gelukkig ook liedjes die niet gespeeld werden in Londen, zoals “Chelsea Hotel”, “That Don’t Make It Junk”, “Lover, Lover, Lover” en het prachtige “The Partisan”. Cohen heeft naast superieur songmateriaal ook een geweldige band bij zich. Als je dan je tour vastlegt, dan kan het niet anders dan dat de beste tracks hieruit een sterke plaat oplevert. Dat is dus het geval, al had ik bij dat irritante vrouwengekrijs uit het publiek in “Suzanne” zelf voor een andere opname gekozen. Songs From The Road bevat ruim een uur materiaal en is een fijne aanvulling op Live In London. Zijn toer schijnt overigens veel geld opgeleverd te hebben. Vanaf heden staan er geen optredens meer gepland, mogelijk dat we het hiermee moeten doen. Als dit het dan is, dan hoop ik dat we kunnen zeggen: hij leefde nog lang en gelukkig.


mij=Columbia / Sony

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven