Lucy Love – Kilo

Lucy Love - KiloZe had niet veel tijd nodig om de X-Ray-tent op Lowlands in beweging te krijgen, twee jaar terug. De excentrieke, altijd in blokjes- en doolhofpatronen gehulde Lucy Love uit Kopenhagen beschikt namelijk over een aantal machtige wapens. Ten eerste zijn dat haar energieke persoonlijkheid, haar Robyn-achtige zelfbewuste raps en haar androgyne uniform (citaat: ‘Lady Gaga heeft alles van ons afgekeken‘). Zie ook de tekst bij de ballad “Unfreeze my heart”, keurig afgedrukt in het boekje, waarmee ze zich de kille maar spannende beats eigen maakt. Zelf noemt Lucy zich geen popster maar een MC in “I’m a rapper”, maar ze vermengt het wel degelijk met zang. Lucy’s tweede wapen, je voelt ‘m al aankomen, is de muzikale afwisseling: haar vaste producer Yo Akim wisselt tussen grime, electro, dub en 8-bit-bliepjes alsof het niks is. De track “Thunder” is daarin het extreemst: die gaat over van pop in dubstep in drum ‘n bass. “Runaway” vind ik persoonlijk een leuker voorbeeld en een van de fijnste nummers op de plaat, met zijn rapcouplet en zangrefrein. En ten derde zijn de vullers van Kilo nog steeds beter dan die van menig ander elektronisch artiest. Ik heb zelf namelijk het minst met haar pure, diepe grime (“Dirty Sleazy”, “Killer Catchy”). Dat ze dat kan had ze met de singles van haar debuut Superbillion (“No V.I.P” en het blije “Daddy was a DJ”) al bewezen. Het enige wat ze wat mij betreft nu nog nodig heeft is een “Paper Planes”-achtig radiohitje. Maar zelfs met een enkele remix zou ze al een heel eind kunnen komen.


mij=Superbillion / Rough Trade

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top