Lucy Love – Kilo

Lucy Love - KiloZe had niet veel tijd nodig om de X-Ray-tent op Lowlands in beweging te krijgen, twee jaar terug. De excentrieke, altijd in blokjes- en doolhofpatronen gehulde Lucy Love uit Kopenhagen beschikt namelijk over een aantal machtige wapens. Ten eerste zijn dat haar energieke persoonlijkheid, haar Robyn-achtige zelfbewuste raps en haar androgyne uniform (citaat: ‘Lady Gaga heeft alles van ons afgekeken‘). Zie ook de tekst bij de ballad “Unfreeze my heart”, keurig afgedrukt in het boekje, waarmee ze zich de kille maar spannende beats eigen maakt. Zelf noemt Lucy zich geen popster maar een MC in “I’m a rapper”, maar ze vermengt het wel degelijk met zang. Lucy’s tweede wapen, je voelt ‘m al aankomen, is de muzikale afwisseling: haar vaste producer Yo Akim wisselt tussen grime, electro, dub en 8-bit-bliepjes alsof het niks is. De track “Thunder” is daarin het extreemst: die gaat over van pop in dubstep in drum ‘n bass. “Runaway” vind ik persoonlijk een leuker voorbeeld en een van de fijnste nummers op de plaat, met zijn rapcouplet en zangrefrein. En ten derde zijn de vullers van Kilo nog steeds beter dan die van menig ander elektronisch artiest. Ik heb zelf namelijk het minst met haar pure, diepe grime (“Dirty Sleazy”, “Killer Catchy”). Dat ze dat kan had ze met de singles van haar debuut Superbillion (“No V.I.P” en het blije “Daddy was a DJ”) al bewezen. Het enige wat ze wat mij betreft nu nog nodig heeft is een “Paper Planes”-achtig radiohitje. Maar zelfs met een enkele remix zou ze al een heel eind kunnen komen.


mij=Superbillion / Rough Trade

4 reacties

 1. Stonehead

  Geinige reacties op Twitter.
  “Vanavond Lucy Love in Vera. Is dat een aanrader?” (@campking)
  “Ja man, doen. Energieke en strakke liveshow waar menig vrouwelijke mc nog een puntje aan kan zuigen!” (@EdwinvanDalen)
  “NEE wat was dat KAK in de Botanique hier in Brussel. Tenzij je van cyber hiphop muziek houdt.” (@RobFuncken)

 2. Stonehead

  Geinige reacties op Twitter.
  “Vanavond Lucy Love in Vera. Is dat een aanrader?” (@campking)
  “Ja man, doen. Energieke en strakke liveshow waar menig vrouwelijke mc nog een puntje aan kan zuigen!” (@EdwinvanDalen)
  “NEE wat was dat KAK in de Botanique hier in Brussel. Tenzij je van cyber hiphop muziek houdt.” (@RobFuncken)
  Oordeel van @campking, schaamteloos gekopieerd van Twitter: ‘Lucy Love in @veraclub was erg fijn. Hiphop met techno en dubstep die leunt tegen Burial met de allure van Lady Gaga.’
  Impressielinkje: http://www.staplab.nl/1651/lucy-love-l-u-c-y-lo-v-e

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven