Peter Katz – Live At The Music Gallery

Peter Katz - Live At The Music GalleryHet lijkt een beetje raar om als muzikant gelijk na je eerste studio-cd gelijk met een live-cd op de proppen te komen. In het geval van een singer-songwriter als Peter Katz is het bijna logisch. Het podium is veel meer de natuurlijke habitat voor deze Canadees, dan een de studio met zijn vaak onbegrensde mogelijkheden. Iemand als Katz heeft een publiek tegenover zich nodig om de waargebeurde verhalen die hij overgezet heeft op muziek echt te kunnen vertellen dan een glazen wand met daarachter een producer die zegt dat ‘ie het couplet nog een keer moet spelen. Live At The Music Gallery is dan ook een overtuigende live-cd geworden. De songs van zijn debuut-cd First Of The Last To Know krijgen net dat stapje extra overtuiging. Op 11 december van het afgelopen naar nam hij de songs op in The Music Gallery in Toronto met hulp van enkele bevriende singer-songwriters die hem ombeurten helpen. Maar Katz doet ook enkele songs helemaal alleen zoals het innemende “Jackson’s Song” dat hij schreef vanuit het perspectief van een vrachtwagenchauffeur onderweg die zijn dochters mist. Eenvoudige alledaagse zaken verpakken in mooie liedjes, Katz is er een meester in. Helemaal als hij rondom de ruimte krijgt om er nog wat bij te vertellen. Klein minpuntje aan Live At The Music Gallery vind ik wel dat het geen doorlopende opname is. Niet alle overgangen tussen de songs voelen natuurlijk aan. Dat had ik proberen te voorkomen.


mij=Tangents

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Peter Katz – Live At The Music Gallery

Peter Katz - Live At The Music GalleryHet lijkt een beetje raar om als muzikant gelijk na je eerste studio-cd gelijk met een live-cd op de proppen te komen. In het geval van een singer-songwriter als Peter Katz is het bijna logisch. Het podium is veel meer de natuurlijke habitat voor deze Canadees, dan een de studio met zijn vaak onbegrensde mogelijkheden. Iemand als Katz heeft een publiek tegenover zich nodig om de waargebeurde verhalen die hij overgezet heeft op muziek echt te kunnen vertellen dan een glazen wand met daarachter een producer die zegt dat ‘ie het couplet nog een keer moet spelen. Live At The Music Gallery is dan ook een overtuigende live-cd geworden. De songs van zijn debuut-cd First Of The Last To Know krijgen net dat stapje extra overtuiging. Op 11 december van het afgelopen naar nam hij de songs op in The Music Gallery in Toronto met hulp van enkele bevriende singer-songwriters die hem ombeurten helpen. Maar Katz doet ook enkele songs helemaal alleen zoals het innemende “Jackson’s Song” dat hij schreef vanuit het perspectief van een vrachtwagenchauffeur onderweg die zijn dochters mist. Eenvoudige alledaagse zaken verpakken in mooie liedjes, Katz is er een meester in. Helemaal als hij rondom de ruimte krijgt om er nog wat bij te vertellen. Klein minpuntje aan Live At The Music Gallery vind ik wel dat het geen doorlopende opname is. Niet alle overgangen tussen de songs voelen natuurlijk aan. Dat had ik proberen te voorkomen.

Continue reading“Peter Katz – Live At The Music Gallery”

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top