Songs Of Neptune – Tame The Snake

Songs Of Neptune - Tame The SnakeHoesjes die je op het verkeerde spoor zetten. Daar zijn er genoeg van. Zo kwamen de Mexicaanse worstelaars van Songs Of Neptune op het stapeltje Os Mutantes te liggen. Dat de Zwitsers (ja, dat worstelmasker op de hoes is typisch Zwitsers) daar behoorlijk verkeerd lagen, was echter snel duidelijk toen ik de Google aanzwengelde en de plaat – na enig uitstelgedrag – in de cd-speler slingerde. Dit zijn a) geen Mexicanen en b) hebben weinig Midden-Amerikaans in de muziek. Eerder wordt hier gegraven in het geluid van Seattle van de jaren negentig. Trager, weliswaar, en met de gitaren in waslijnstemming, maar grunge. En dat dan met een stonerrandje. Met name de titelsong heeft een hoog toegankelijkheidsgehalte en zou het zowaar goed op de radio kunnen doen. Waarschijnlijk was het daar ook al een aantal keer gedraaid als dit vijftal uit de VS kwam, maar dat is enigszins koffiedik kijken. Even goed is Tame The Snake een zeer toegankelijk en fijne stonergrunge plaat, die wellicht voor de die-hards wat te poppy klinkt, maar voor de vrienden van De Staat een perfect plaatje is.


mij=Headstrong

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven