Rue Royale – Guide To An Escape

Rue Royale - Guide To An EscapeDe kans is groot dat op het moment dat je deze recensie aan het lezen bent het echtpaar Ruth en Brookln Dekker ergens in een klein zaaltje of huiskamer aan het optreden is. Dat doen ze graag. Dat doen ze goed. Iedere avond weer een paar zieltjes erbij gewonnen. Zo wordt de groep Rue Royale-liefhebbers stap voor stap steeds een beetje groter. Geen schreeuwerige hype maar een hartverwarmende, persoonlijke benadering. Die aanpak zorgde er onder andere voor dat het duo een beroep kon doen op hun fanschare om via pre-orders de opnames van hun tweede, volwaardige album te financieren. Geld goed besteedt. Het in een fraai stukje huisvlijt gestoken Guide To An Escape – verkrijgbaar via de site – laat zich het best omschrijven als de ideale soundtrack voor een independent roadmovie. De spaarzaam gearrangeerde, veelal akoestische indie-pop met als sterkste punt de haarfijne samenzang plaatst je op de achterbank van hun auto. Ook tekstueel wordt er behoorlijk wat af gereisd. Door het leven, de liefde, alle ups en downs. Op zich niet zo vreemd, gezien het feit dat de kans erg groot is dat tegen het einde van deze recensie Ruth en Brookln alweer zijn vertrokken. Op weg naar een volgende gig. ‘Crossing borders is all we know / Marking up a map, the passage that we’re taking as we go / All the buildings made of stone / Cause a jealousy as we drive by them in our rolling home.’


mij= Eigen Beheer / Be With Me Music

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top