The Suzan – Golden Week for the Poco Poco Beat

The Suzan - Golden Week for the Poco Poco BeatIn de zomer van 2008 zag ik op een alternatief Berlijns muziekstation het geinige The Suzan. Hoe de clip in Duitsland terecht is gekomen, weet ik niet, maar wat ik nu wel weet, is dat er in Europa tot op heden geen enkele release van de Japanse dames verscheen. Nu is er eindelijk een release en nog wel een heel album. Hun eerste album overigens, met de titel Golden Week For The Poco Poco Beat. De opener “Home” is hun eerste single en het intro is al meteen opvallend door het gebruik van de xylofoon. Het geeft het nummer een ontspannen Oosterse sfeer. Verder kun je van het kwartet girlpopliedjes verwachten met een sixties-vibe, af en toe een rauw garagerockrandje, wat folkinvloeden en hier en daar psychedelica, maar wat ik er vooral van krijg is een ontzettend goed humeur. Kijk, dat zijn de platen waar ik het voor doe. Op hun Twitter word ik alleen maar bekogeld met Japanse tekens en hun komende optredens zijn in Japan en de Verenigde Staten. Dit laatste geeft hoop, want dit is nou écht zo’n band die ik graag naar ons land zie komen. Op iTunes is er overigens al een live-album bij te krijgen en op de Japanse release staan nog covers en is een dvd bijgevoegd. Wij moeten het hier echter mee doen, maar dat is toch heel wat minder erg dan het wachten vanaf die zomer in 2008 op welke release dan ook.


mij=Fool's Gold / V2

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven