The Twilight Singers – Dynamite Steps

The Twilight Singers - Dynamite StepsHet schijnt dat foute mannen in veel gevallen woest aantrekkelijk zijn voor vrouwen. Ik weet dat natuurlijk niet want ik ben geen foute man. Ik ben redelijk betrouwbaar, praat graag met vrouwen en waardeer ze over het algemeen om meer dan alleen hun lichaam. Nee, dan Greg Dulli. De man die ooit ‘I’ve got a dick for a brain, and somehow my brain is going to sell my ass to you’ zong als voorman van The Afghan Whigs. Dulli is het prototype foute man. Misschien heeft hij het foute mannenschap wel uitgevonden. Eeuwig vrijgezel, eeuwig rokend, eeuwig op reis, en trotse eigenaar van een duister kroegje in New Orleans als thuisbasis. Greg is geen man voor de langere termijn, zijn leven wordt gekenmerkt door wisselende contacten. Een van de weinige redelijk stabiele factoren in zijn bestaan is The Twilight Singers. Na het einde van The Afghan Whigs bracht hij al diverse albums uit onder deze naam en Dynamite Steps is nummer zes. Muzikaal is er weinig schokkends te vinden op dit album, al klinkt zijn sneer in sommige nummers valser dan ooit. Dat elke foute man ook een gevoelige kant heeft bewijst hij overtuigend met het prachtige “Get Lucky”. Hoewel, gevoelig? ‘I get lucky sometimes’ uit zijn mond kan eigenlijk maar een ding betekenen. Het is dus business as usual op Dynamite Steps en daar is helemaal niks mis mee. Dulli is een foute man die alleen maar goede muziek kan maken.


mij=Sub Pop / Konkurrent

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven