Trip Fontaine – Lambada

Trip Fontaine - LambadaIk heb er lang over moeten nadenken, maar het Duitse Trip Fontaine lijkt in veel opzichten op het Amerikaanse Nada Surf met hun hit “Popular”. Deze band heeft poppunk, emo en indierock aaneengeregen tot een alleraardigste derde cd Lambada. Voorgangers Lilith en Dinosaurs In Rocketships lieten al horen hoe snel Trip Fontaine in ontwikkeling is. Lambada biedt wat dat betreft songs die niet alleen Amerikaans maar ook zeer Brits klinken. Ons eigen Rigby kan daar nog wat van opsteken. Zelfs de ‘new school of new wave’ komt in enkele songs voorbij waarbij Editors als inspiratiebron heeft gediend. Trip Fontaine heeft inmiddels bij major Warner getekend. Het leverde in Duitsland al voorprogramma’s voor bands als Jimmy Eat World op. Maar, en dat is meteen de keerzijde, hoeveel kan Trip Fontaine in een zeer korte tijd verwerken. Muzikaal vliegt de band nog alle kanten op en weigeren de Duitsers hun voorkeur uit te spreken over een genre. Emo gedijt niet meer echt, indierock heeft commercieel gezien weinig perspectief en poppunk vinden de heren zelf te saai. Dan kun je hopen dat het gros genoeg waardering kan opbrengen voor enkele geniale invallen en elementen per song. En, daarmee lijkt Trip Fontaine af te stevenen op een aardige hit die ze de komende jaren tot in den treure moeten blijven spelen. Beter is om te kijken wat de band zelf het liefste zou willen doen. Tot nu toe wil Trip Fontaine alle kanten op, zonder zich uit te spreken over één duidelijke richting.


mij=Staatsakt / G2G / Rough Trade

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven