Beady Eye – Different Gear, Still Speeding

Beady Eye - Different Gear, Still SpeedingNatuurlijk zat er uiteindelijk maar slechts één echt muzikaal talent in Oasis. Waar vrijwel altijd alle eer uitging naar Noel Gallagher werd het geluid van Oasis vooral bepaald door de prachtige sneerstem van zijn rebelse jongere broertje Liam. Zonder Liams stemgeluid was Wonderwall een middelmatig nummer geworden, zonder zijn extraverte en beweeglijke podiumpresentatie waren Oasis-optredens ronduit saaie bedoeningen. We kunnen dan ook muziekgeschiedenis schrijven nu de band eindelijk het juk van huisvader Noel heeft afgeschud en Liam met de rest van Oasis onder de naam Beady Eye een ouderwets rockende plaat heeft gemaakt. Goodbye Champagne Supernova, welkom terug Rock ‘n’ Roll Star! Op Different Gear, Still Speeding worden snelle rocksongs afgewisseld met prachtige, sfeervolle ballads die de afgelopen tien jaar Oasis (evenals je pincode en al je jeugdliefdes) snel doen vergeten. Liam heeft duidelijk weer eens goed naar zijn favoriete Lennon-liedjes geluisterd want nummers als “The Roller” en “For Anyone” komen akelig dicht bij de sound en ook kwaliteit van The Beatles. In “Beatles and Stones” wordt zelfs nog even een ode gebracht aan Liams helden van weleer: ‘I’m gonna stand the test of time, like Beatles and Stones’. Met dit album verdient Liam definitief een plek bij de groten uit de muziekgeschiedenis, naast Mozart, McCartney & Lennon, Andrew Lloyd-Webber en Blur. Zijn eerste compositie “Little James” uit 2000 is hem hierbij acuut vergeven, want op dit album komen al zijn talenten eindelijk tot bloei. Een van de hoogtepunten van het album is het sublieme “The Beat Goes On”. Gelukkig maar, want Beady Eye is bigger than Jesus!


mij=Beady Eye / PIAS

10 reacties

 1. Danny

  Ik moest bij The Roller steeds denken aan de zin “Instant karma’s gonna get you”. Wist niet waarom. Totdat ik de video op youtube zag en zag welke video bovenaan stond die ermee geassocieerd werd.

 2. Stonehead

  Eigenlijk had er nog iets in deze recensie moeten staan over de RAK Studios waar dit is opgenomen. Dat is tegenwoordig namelijk weer helemaal in de mode om slappe zeikplaten op die manier nog wat cachet te geven.

 3. Geert

  quote: ‘…zonder zijn extraverte en beweeglijke podiumpresentatie…’
  Ik weet niet welke concerten je hebt gezien, maar de keren dat ik Liam op het podium zag stond hij stil, liep af en toe wat rond en hield ‘n beatring in z’n hand… Het was er echter niet saai om, maar dat komt door maar 1 ding waar het om hoort te gaan tijdens ‘n concert: briljante muziek! En dus geen dansjes, gespring of gehuppel. Zelf heeft ‘ie altijd gezegd nooit als ‘n aap (zoals Robbie Williams, vergelijking door hemzelf gemaakt ) over het podium te willen gaan. Verder een puike en positieve recensie, – volledig mee eens, wat een heerlijk album! – waarvoor dank!

 4. Blink

  Ik moest bij The Roller steeds denken aan de zin “Instant karma’s gonna get you”. Wist niet waarom. Totdat ik de video op youtube zag en zag welke video bovenaan stond die ermee geassocieerd werd.
  Je mag dan positief zijn. Die opmerking over Blur neemt Liam je vast niet in dank af. 🙂
  Eigenlijk had er nog iets in deze recensie moeten staan over de RAK Studios waar dit is opgenomen. Dat is tegenwoordig namelijk weer helemaal in de mode om slappe zeikplaten op die manier nog wat cachet te geven.
  Blink vindt dit echter geen slappe zeikplaat. Hiermee is je opmerking overbodig. 🙂
  quote: ‘…zonder zijn extraverte en beweeglijke podiumpresentatie…’
  Ik weet niet welke concerten je hebt gezien, maar de keren dat ik Liam op het podium zag stond hij stil, liep af en toe wat rond en hield ‘n beatring in z’n hand… Het was er echter niet saai om, maar dat komt door maar 1 ding waar het om hoort te gaan tijdens ‘n concert: briljante muziek! En dus geen dansjes, gespring of gehuppel. Zelf heeft ‘ie altijd gezegd nooit als ‘n aap (zoals Robbie Williams, vergelijking door hemzelf gemaakt ) over het podium te willen gaan. Verder een puike en positieve recensie, – volledig mee eens, wat een heerlijk album! – waarvoor dank!
  Geloof niet alles wat je leest… LOL!
  wbt RAK studios – tegenwoordig laten ze zelfs Guus Meeuwis toe in Abbey Road ….
  Het sarcasme komt er op een of andere manier niet helemaal lekker uit en wordt blijkbaar ook niet door iedereen opgepikt.
  Zucht, ik word zooo moe van die gast…
  http://www.nme.com/news/beady-eye/55869

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven