Malachai – Return To The Ugly Side

Malachai_Return-to-the-Ugly-Side.jpgVoordat je verder leest: op de website van platenlabel Domino kun je een track downloaden van Malachai’s nieuwe plaat. Met deze track weet je in ene wat je in huis haalt. Triphop (duh, het duo komt uit Bristol), maar dan met een onvermijdelijke sixties feel. Weerbarstige maar dansbare ritmes die om melancholische melodieën gevlochten worden. Gary Ealey en Scott Hendy knipogen met de titel van hun tweede CD ernstig naar de kopers van hun debuutplaat Ugly Side of Love, maar Return To The Ugly Side is geen stap terug, of zelfs maar een vervolg op die eersteling. Dit album gaat een stapje verder in inventiviteit en lef: schetsmatig opgezette tracks als “Distance” worden afgewisseld met mooie, single-waardige nummers als “Let ‘Em Fall”. Bovendien lijkt bijna alsof ze afscheid hebben genomen van Geoff Barrow (Portishead) als leidsman en in plaats daarvan Tricky en DJ Shadow (de percussie op “Monsters”!) als nieuwe voorbeelden hebben genomen. Maar geloof me (en beluister anders hun mixen op Soundcloud): het duo weet nog steeds een eigen draai te geven aan hun hoogsteigen combinatie van jaren zestig psychedelica, doemwave en triphop. Of ze de tanende Bristol-scene weer op de kaart weten te zetten? Daar zal Banksy eerder voor zorgen, maar Malachai mag wel de soundtrack leveren.


mij=Double Six / Domino / Munich

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven