BettySoo – Heat Sin Water Skin

BettySoo_Heat-Sin-Water-Skin.jpgLengte is een relatief begrip. Prince is een opdondertje, Ronnie James Dio was een ukkie en Wesley Sneijder een briljante voetballer van 22 centimeter. Zangeres BettySoo meet krap 1 meter 50 volgens haar biografie. Natuurlijk, ze is ook nog lang niet van de statuur van de drie eerder genoemden. Maar haar derde plaat, het hier nu rondjes in de cd-speler draaiende Heat Sin Water Skin, brengt haar wel in de bovenste regionen van een virtuele toplijst van vrouwelijke singer/songwriters. Er staan weliswaar slechts elf tracks op dit album, waaronder ook nog een wonderschone cover van Hank Williams‘ “Lonesome Whistle”, maar die tien eigen geschreven nummers zijn wel van Champions League-niveau. “Next Big Thing” is een superieure countryrocker, het treurige “When You Whisper My Name” klinkt alsof het er altijd al was en “Get Clean” is prachtige bluesrock. Wie had ooit gedacht dat een dame, een petit figuurtje met een Koreaans uiterlijk een klassieke, blanke country-met-snik-klassieker als Lonesome Whistle naar zich toe zou kunnen trekken alsof ze het zelf geschreven had? BettySoo heeft samen met haar producer Gurf Morlix en een band met orgel, drums en fiddle een van de mooiste singer/songwriter-platen van de afgelopen jaren volgespeeld. Klein van postuur, maar een grote muzikant.


Mij=Eigen Beheer / Proper / Import

3 reacties

  1. Eindelijk erkenning voor deze kleine Koreaanse! Door de onverwachtse cd release in NL komt Betty Soo met dobrospeler Doug Cox tussen 29 mei- 6 juni naar Nederland. o.a. Te zien bij ‘In the Woods- Lage Vuursche en op Wilderness Song in Spijkerboor. Er zijn nog data beschikbaar en tip: ze wil graag huisconcerten doen, dus NU of NOOIT 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven