Blues Brother Castro – Out On The Beach

Blues Brother Castro - Out On The BeachIn het rijtje ‘hopelijk komt er nog een reünie’ heb ik een aantal kandidaten. De eerste is Fatal Flowers, maar volgens mij is daar de liefde echt voorbij, en is een band als 13 (met Berlijn en Jonker) het hoogst haalbare. Dan is er The Pilgrims, dat in de tweede helft van dit jaar eindelijk met een nieuwe plaat en toer schijnt te komen. Tenslotte is er Blues Brother Castro, de band rond Leon Caren, die ondanks geweldige albums en optredens nooit echt doorgebroken is. Nederland luisterde niet naar mij (en BBC). Na Carens andere band The Moi Non Plus en zijn tijd als extra-gitarist bij Scram C Baby werd het stil rond hem en was zijn muzikale inbreng vooral te vinden in de succesvolle Subbacultcha!-avonden. Onverwachts dook er een bericht op dat Excelsior een nieuwe Blues Brother Castro-plaat uit zou gaan brengen en zo geschiedde. Out On The Beach gaat gewoon verder waar BBC in 2006 was gebleven met opzwepende liedjes, Pixies-achtig gitaarwerk en achter de microfoon brulboei Leon Caren met als tweede stem zangeres/bassist Mila van der Wall. Dit is nou muziek waar ik de volumeknop voor opendraai en waar ik goede zin van krijg. Luister alleen al naar de opener “Walk In The Park”, wat een nummer! Er volgen (voorlopig) wat spaarzame optredens, maar dat ze weer aan het muziekfront zijn is alleen al erg goed nieuws. Hopelijk duurt het niet nog eens vijf jaar voor weer een opvolger is, maar voorlopig ben ik tevreden met deze wederopstanding.


mij=Excelsior / V2

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven