Buffalo Tom – Skins

Buffalo Tom - Skins“I was at a nightclub last night and I saw my realtor rocking out with Eddie Vedder from Pearl Jam. Should I worry?” Welnee, geen enkele reden om u zorgen te maken. Dat zorgt ervoor dat de makelaar in kwestie, een beetje in vorm blijft voor zijn eigen plaatjes. De makelaar in kwestie is overigens Bill Janovitz, zanger/gitarist van Buffalo Tom, groot in de jaren negentig. Na een bestendige stroom cd’s hield het in 1998, na Smitten, ineens op en concentreerde Janovitz zich op zijn makelaarspraktijk. Het zorgt in ieder geval voor de broodnodige inkomsten. Janovitz is al die tijd op lokaal niveau wel muziek blijven maken, maar verraste in 2007 toch weer met een nieuwe Buffalo Tom-plaat en een toertje door Europa. Dat deed smaken naar meer en maar het duurde toch nog vier jaar voor Skins er lag. Maar het was het wachten waard. Was Three Easy Pieces een klassieke maar niet opzienbarende Buffalo Tom-plaat, met Skins brengen ze een plaat uit die moeiteloos de vergelijking met de klassiekersBig Red Letter Day en Let Me Come Over kan doorstaan. Buffalo Tom is in bloedvorm en schudt de ene na de andere puntige gitaarsong uit de hoge hoed. Goed, er wordt wat vaker gas teruggenomen en de band put iets vaker uit folk en country, maar er staat geen slecht nummer op Skins. Het geheel is bijzonder ontspannen op de plaat geslingerd en nodigt uit ’m nog een keer op te zetten. “Don’t Forget Me”, zingen ze, samen met Tanya Donelly, in het gelijknamige nummer. Met zo’n plaat? Ik dacht het niet…


mij=Scrawny

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven