Danielson – Best Of Gloucester County

Danielson - Best Of Gloucester CountyAls ik de afgelopen vijf jaar bekijk, dan is er toch wel het een en ander in mijn leven gebeurd. Of dit in het leven van de Amerikaanse muzikant Daniel Smith het geval is dat weet ik niet, maar die gebeurtenis zat niet in het verschijnen van een nieuwe release. Best Of Glouchester County is de eerste release sinds zijn laatste (2006-)release Ships. Smith heeft de nodige artiestennamen gehad. Waar hij begon als Danielson werd het aansluitend Danielson Famile en hierna wisselde beide namen elkaar af met tussendoor nog een ‘solo’-album onder de naam Brother Danielson om -voorlopig- weer met Danielson te eindigen. Nou maakt het allemaal niet erg veel uit, want Smith, ehhhh… Danielson, haal je er zo uit. Dit allereerst door zijn piepstem, waar je -ik zeg het maar even- toch wel tegen moet kunnen. Maar je herkent hem ook aan de aparte, chaotische liedjes die het midden houden tussen indie, akoestische gitaarliedjes, gospel en in het geval Best Of Glouchester County de nodige psychedelica. Doe de muziek van Sufjan Stevens, John Lennon, Syd Barrett, Flaming Lips en Sparklehorse in de wasmachine en je weet ongeveer hoe het klinkt. Eigenlijk had ik gehoopt dat de eerder genoemde Sufjan Stevens, behalve zijn aanwezigheid op dit album met banjo en vocalen, hem meegenomen had op zijn Europese tour. Dit zal niet het geval zijn (hij koos voor DM Stith), maar het was een goede promotie geweest voor de man die volgens mij niet erg bekend is bij het alternatieve publiek. Hier zal de afwezigheid van Danielson de afgelopen jaren zeker niet aan bijgedragen hebben. Dat maakt echter zijn liedjes die hij met zijn band, inclusief zijn vrouw Elin, brengt, niet minder apart en ongrijpbaar.


mij=Fire / Konkurrent

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top