Darkest Hour – The Human Romance

Darkest Hour - The Human RomanceDarkest Hour doet zijn ding. Ik moet zeggen dat ik me een tijd lang heb verzet tegen de band die naar mijn idee teveel dweepte met Iron Maiden, Judas Priest, twin-solo’s, geijkte black-metal en semi-klassieke Keltische riedeltjes. Steeds meer en steeds bruter komt naar voren dat Darkest Hour een Amerikaanse band is uit Chicago en niet een zoveelste British Heavy Metal Band. Darkest Hour weet traditionele metal te laten opgaan in screamo-, hard- en hatecore. Een raar plaatje bij elkaar maar wel ongenadig fel, agressief en boosaardig. Neem de ‘sheer agression’ van As I Lay Dying, Hatebreed, Lamb Of God of The Ghost Inside, het zijn invloeden die Darkest Hour heeft opgepakt en uitgebuit. Zo wordt Darkest Hour een aangename thrashband met diepgroevende buldervocalen en dito drums. Het duurt pakweg vijftien jaar maar dan heb je ook wat. Van oude bands als My Dying Bride en Tiamat vond ik altijd dat het te sloom en en te langzaam was. Wel krachtig en vol impact, maar ik miste de over elkaar heen buitelende drumklappen en monsterlijk snelle riffs. Welnu, Darkest Hour is Tiamat op een karrenvracht vol speed. Daar word ik nou vrolijk van, in tegenstelling tot mijn vriendin die liever ziet dat de afwas in een evenredig tempo met dat van Darkest Hour van het aanrecht verdwijnt. Daar kunnen wij stervelingen het maar weer mee doen.


mij=Century Media

2 reacties

  1. Rene

    Darkest Hour, uit Chicago? (Mike S – Washington DC, Ryan P – Richmond VA, Paul B – Richmond VA, Mike ‘Lonestar’ C – Houston TX, John H – Los Angeles CA).. hoe kom je in godsnaam bij Chicago? en betreffende de invloeden, sla je de bal toch ook wel heel erg mis.
    Al komt Darkest Hour uit Helmond, wa kan mij dat nou rotten! Bovendien sla je de plank mis of je mist een bal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven