De Staat – Machinery

De Staat - MachineryWat mij eigenlijk verbaasde was dat de mensen achter Excelsior Recordings het op de Twittert en FeestBoek niet hadden over de nieuwe release van De Staat. Mij was even ontgaan dat de band voor de release van hun nieuwe album Machinery overgestapt zijn naar Cool Green Recordings, het label van de überstonergod Chris Goss. Met deze stap wil het vijftal ongetwijfeld nieuwe wegen inslaan. Het debuutalbum Wait For Evolution was min of meer het soloproject van De Staats voorman Torre Florim die op het podium een bandvervolg kreeg. De opvolger Machinery is een écht bandalbum geworden. Hetgeen zeker te horen is. Het geluid is niet alleen veel voller geworden, het is ook veel smeriger. Waarschijnlijk zal menigeen hier toch wel even aan moeten wennen, het is een kakofonie aan geluiden en daarmee een stuk chaotischer geworden. Dat ze met dit product een stap verder zullen komen, daar durf ik niet aan te twijfelen. De vergelijking met grote jongens als QOTSA kunnen ze hiermee prima aan. Niet alle liedjes vind ik even geslaagd, zo had “Tumbling Down” van mij gewoon in de oefenruimtes mogen blijven wegens teveel jam en te weinig liedje. Daar staan echter songs tegenover als “Sweatshop” en “Psycho Man” die zo vet zijn dat ik nooit meer zonder wil. Ik zag dat De Staat inmiddels concerten heeft staan in Amerika en Duitsland. Ze kon wel eens uitgroeien tot ons grootste muzikale exportrockproduct ever en dat betekent dat de tijd voor de kleine en middelgrote zalen, een paar jaar geleden zag ik ze spelen voor zo’n vijftig toeschouwers, waarschijnlijk snel verleden tijd is. Al zit ik hier persoonlijk niet op te wachten.


mij=Cool Green

20 reacties

 1. WEB SHERIFF
  Who You Gonna Call
  Tel +44(0)208-323 8013
  Fax +44(0)208 323 8080
  websheriff@websheriff.com
  http://www.websheriff.com
  Hi FileUnder,
  On behalf of Mascot Records, Cool Green Recordings and De Staat many thanks for plugging “Machinery”, the artists’ forthcoming album (EU street date 4th March) … .. thanks, also, on behalf of the artist and label for not posting any pirate links to unreleased (studio) material and, if you / your readers want good quality, non-pirated, preview material, then the lead single – “Sweatshop” – is available to steam / link to via Cool Green’s official YouTube channel at http://www.youtube.com/user/coolgreenrecordings … .. for further details of the new album, check-out http://www.destaat.net and the band’s MySpace at http://www.myspace.com/destaat … .. and keep an eye on these official sources for details of further news, preview material, videos and on-line promotions.
  Thanks again for your plug.
  Regards,
  WEB SHERIFF

 2. Prikkie

  Tjongejonge, wat een raar clubje dat Web Sheriff. BREIN, maar dan op z´n Pat-Garrett-and-Billy-The-Kid´s. Ik mag toch hopen dat ze niet elke dag de commentaren komen volspammen met deze geautomatiseerde rommel.

 3. Nog erger, die spam is gewoon bangmakerij. In de geest van: “goed bezig knul, maar weet wel dat ik je in de gaten hou”.
  En dat terwijl ik de plaat niet eens kan luisteren in Spotify waar ik netjes 10 euro per maand voor betaal. Dat label heeft zijn prioriteiten niet echt op orde.

 4. Ludo

  als ik op Soulseek “De Staat” typ of “De Staat 2011” krijg ik helemaal geen hits. zou dat nou met deze pipo’s te maken hebben.
  “Machinery 2011” geeft wel bingo, natuurlijk.

 5. Ludo

  eigenlijk wel ja, maar het voordeel vergeleken met torrents (want ik denk dat de meeste mensen die illegaal zitten te snoepen daarmee ‘werken’) is het ontbreken van Russische tetten. als je dat een voordeel wil noemen.

 6. Ludo

  heel veel zin in vanavond al!
  WEB SHERIFF
  Who You Gonna Call
  Tel +44(0)208-323 8013
  Fax +44(0)208 323 8080
  websheriff@websheriff.com
  http://www.websheriff.com
  Hi FileUnder,
  On behalf of Mascot Records, Cool Green Recordings and De Staat many thanks for plugging “Machinery”, the artists’ forthcoming album (EU street date 4th March) … .. thanks, also, on behalf of the artist and label for not posting any pirate links to unreleased (studio) material and, if you / your readers want good quality, non-pirated, preview material, then the lead single – “Sweatshop” – is available to steam / link to via Cool Green’s official YouTube channel at http://www.youtube.com/user/coolgreenrecordings … .. for further details of the new album, check-out http://www.destaat.net and the band’s MySpace at http://www.myspace.com/destaat … .. and keep an eye on these official sources for details of further news, preview material, videos and on-line promotions.
  Thanks again for your plug.
  Regards,
  WEB SHERIFF
  Gaat wel hard ja…met The State.
  Tjongejonge, wat een raar clubje dat Web Sheriff. BREIN, maar dan op z´n Pat-Garrett-and-Billy-The-Kid´s. Ik mag toch hopen dat ze niet elke dag de commentaren komen volspammen met deze geautomatiseerde rommel.
  Dat spambericht insinueert daarmee zelfs dat het pluggen van De Staat niet iets voor de hand liggend is in Nederland. Erg overbodig dus ook nog.
  Nog erger, die spam is gewoon bangmakerij. In de geest van: “goed bezig knul, maar weet wel dat ik je in de gaten hou”.
  En dat terwijl ik de plaat niet eens kan luisteren in Spotify waar ik netjes 10 euro per maand voor betaal. Dat label heeft zijn prioriteiten niet echt op orde.
  Pim: what´s new? Zolang maatschappijen hardnekkig grenzen overeind proberen te houden in iTunes c.s. hebben ze het nog steeds niet begrepen.
  Websherrif doet zijn best maar, ik geniet al ruim een maand van dit album. En ik koop hem heus nog wel…
  In “Keep Me Home” blijken samples van de Mongoolse groep Hanggai te zitten!
  http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/44535831
  Kijk, en als zelfs de Belgen met superlatieven gaan smijten… http://www.goddeau.com/content/view/8838
  Clipje bij “I’ll never marry you”. Houten kerk vol witte maagden.
  http://www.youtube.com/watch?v=5i77XwIgDhs
  In Duitsland gaat De Staat volgens mij ook wel open: http://www.laut.de/Vorchecking/Guano-Apes,-The-Kills,-A-ha/28-03-2011
  als ik op Soulseek “De Staat” typ of “De Staat 2011” krijg ik helemaal geen hits. zou dat nou met deze pipo’s te maken hebben.
  “Machinery 2011” geeft wel bingo, natuurlijk.
  Slsk is dat nou niet heel erg 2007? 😉
  eigenlijk wel ja, maar het voordeel vergeleken met torrents (want ik denk dat de meeste mensen die illegaal zitten te snoepen daarmee ‘werken’) is het ontbreken van Russische tetten. als je dat een voordeel wil noemen.
  Ook daar zijn andere mogelijkheden, maar voordat dit een oproep wordt tot snoepen. Her artwork ziet er erg mooi uit. Zou dus echt een origineel prefereren.
  gij braverik 🙂 maar Eric Corton riep ook al dat het artwork zo mooi was.
  de plaat klinkt een beetje als Grampall Jookabox wat mij betreft.
  goede weirde plaat trouwens, wat weg van de distortion-stoner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven