Little Black Dress – Snow In June

Little Black Dress - Snow In JunePopquiz. Wie was de man achter “Breakfast At Tiffany’s” van de eendagsvlieg Deep Blue Something en de band The Hundred Inevitables? Het is de in Dallas wonende Toby Pipes die nu samen met Texaan Nolan Thies (van de bands Jeff Price en The Backsliders) onder de titel Snow In June debuteren als Little Black Dress. Op deze debuut-cd is geen Amerikaanse klank te bekennen. En al helemaal geen Texaanse invloed. Pipes en Thies hebben hun pijlen gericht op de sfeer van het oude 4AD-label en platen van The Cocteau Twins en dat alles versterkt met sferische gitaarlagen die we kennen van My Bloody Valentine en Loop. Maar wel gestoken in een popjasje. Dat houdt dus in dat Snow In June een indie-shoegaze-popplaat is geworden met lijzige maar loepzuivere en rustige vocalen, heldere gitaarexcercities en veel herhalingen. In de ogen van Little Black Dress zijn The Posies de ultieme droompopband. Little Black Dress gaat voor pareltjes en laat het liefst rafelige randjes achterwege. Daardoor ontstaat wel het gevaar dat na drie of vier songs de aandacht verslapt, dromerige zang omslaat in neuzelige zuchtjes en klein gitaargepiel minimaal minstreel-gefröbel wordt. Het zou zonde zijn, want met name Pipes heeft meer in zijn mars dan met deze poging weer eens te eindigen als een tweede eendagsvlieg.


mij=Idol / Exploding Plastic / Import

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven