Marianne Faithfull – Horses And High Heels

marianne_faithfull-horses_and_high_heels.jpgIn de autobiografie Life van Keith Richards kwam het verhaal achter “As Tears Go By”, de eerste hit van Marianne Faithfull, uiteraard voorbij. Ik heb echter meer met haar ‘nadagen’, waarin ze de samenwerking zocht met Hal Willner. Absoluut hoogtepunt vond ik haar 1987-album Strange Weather, maar ook andere albums mochten er zeker zijn. Op Horses And High Heels gaat ze opnieuw in zee met Willner. ‘Never change a winning team.’ Ze schreef samen met John Porter vier van de twaalf songs die dit album bevat. Verder werd er een liedje speciaal voor haar door Frank McGuiness geschreven (“The Old House”) en de rest zijn covers. Nou ben ik geen fan van covers, maar een grootheid als Faithfull mag van mij aan zo ongeveer elk liedje komen. Gelukkig kiest ze nooit de meest voor de hand liggende weg. Opener “The Stations” is er eentje van The Gutter Twins, waarbij ik het wel jammer vind dat Lanegan geen rol heeft als achtergrondzanger, maar verder ga ik hier niet over klagen. Verder wordt er o.a. werk gecoverd van The Shangri-Las (“Past Present Future”) en Dusty Springfield (“Goin’ Back”). Het leven van Faithfull bevatte nogal wat moeilijke hobbels, maar als zij het in “Love Song” heeft over de zware kant van de liefde, dan wil ik bij deze 64-jarige graag een arm om haar schouders slaan. Ik geloof haar. Op dit album werkten overigens mee Lou Reed, Dr. John en MC5‘s Wayne Kramer, maar het is toch vooral Faithfull die zich doet gelden.


mij=Naïve / PIAS

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven