Mastodon – Live At The Aragon

Mastodon - Live At The AragonSoms sta ik er versteld van hoe snel de tijd vliegt. Ik bladerde even terug door de archieven van File Under en kwam erachter dat het al weer vijf jaar geleden is dat ik de band op Lowlands zag staan. Ondertussen is Mastodon pas twee albums verder. Al gaat natuurlijk kwaliteit boven kwantiteit, dit zouden ze voor mij best wat vlotter mogen doen. Ze schijnen bezig te zijn met hun vijfde album, maar om de honger van de fans te stillen komen ze nu op de proppen met hun eerste live-cd/dvd. Live At The Aragon is opgenomen in de Aragon Ballroom in Chicago in oktober 2009. De opnames lagen dus al even op de plank. Het eerste deel bestaat uit het integraal gespeelde Crack The Skye. Die songs krijgen live (maar dat lijkt me bijna logisch) meer ballen dan op cd, maar de sound van Mastodon verzandt geen moment in een logge ondoordringbare brei. De details van songs blijven duidelijk detecteerbaar. Dat komt vast ook doordat de hardheid van de opnames opvallend meevalt. Zwak punt blijft echter wel de zang. Die moet echt teveel uit de tenen gehaald worden. In “Circle Cysquath” moet ik bijna lachen om het geluid dat Brent Hinds uit zijn strot dondert. En Ozzy zou bijna jaloers worden van de zang in “Quintessence”. Die klinkt echt nergens naar. Dat neemt echter niet weg dat de songs ook live mokerhard aankomen. Maar goed, Mastodon is denk ik ook de metalband die deze nieuwe eeuw tot nu toe de meeste indruk heeft gemaakt met hun platen, dus zo heel erg gek is het niet dat ze live fier overeind blijven.


mij=Reprise / Warner

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven