Pat Travers Band – Boom Boom Live At The Diamond Toronto 1990

Pat Travers Band - Boom Boom Live At The Diamond Toronto 1990Okee, met mijn cd-collectie en verzameldrift zijn dubbele cd’s niet te vermijden. Zo kocht ik een tijdje geleden per ongeluk dezelfde cd voor de tweede keer, en in de Status Quo Live At The BBC-boxset zaten opnamen die ik al op een bootleg had. Maar dezelfde cd voor de tweede keer hebben, maar nu met een andere titel, dat was me nog niet overkomen. Nu dus wel. Pat TraversBoom Boom Live At The Diamond Toronto 1990 stond al in mijn cd-kast onder de titel Whiskey Blues. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Whiskey Blues in dit geval de nepperd was, want Boom Boom verscheen oorspronkelijk al in 1990 onder die titel. Alleen de opmerking ‘for the first time ever on CD’ in de bio gaat dus niet op, zelfs niet onder de oorspronkelijke titel. Mocht u geen van beide eerdere uitgaven in de kast hebben staan, dan is dit echter een aanschaf waar je weinig risico mee loopt. Het is namelijk een dijk van een liveplaat, met alle klappers uit zijn commercieel succesvolste jaren. Ook naderhand heeft Travers fantastische platen afgeleverd, maar dat kreeg door zijn verbintenis met Mike Varney’s Blues Bureau International steeds meer een echte bluesfeel, waar deze plaat echt barstensvol pretbluesrockers met vlammend gitaarwerk staat. Daaronder “Snortin’ Whiskey, Drinkin’ Cocaine”, “Getting Better”, de cover “Born Under A Bad Sign” en uiteraard “Boom Boom (Out Go The Lights)”. De band bestond destijds uit drummer Scott Mynowski, bassist Mars Cowling en Jerry Riggs, een van de langst stand houdende bezettingen van de band. Het oordeel over dit album is simpel: kijk even of je hem al in je cd-kast hebt staan en zo niet, schaf ‘m als de sodemieter aan. Zelf had ik een primeur: voor het eerst was m’n stukje al geschreven nog voor ik het album beluisterd had…


mij=Edel / V2

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven