Ralf – Ralf

Ralf - RalfSliep uit. Megafail. Sad trombone. Precies één hele stemronde van Sterren Dansen Op Het IJs had de 15-jarige Ralf Mackenbach ervoor nodig om weggestemd te worden. ‘Hij is gewoon door SBS6 genaaid!’ jammerden enkele fans nog. ‘Euh, nee. En nou opzouten’, aldus SBS6. Nou is het überhaupt een wonder dat 1,3 miljoen kijkers het nog zes afleveringen met de Nederlandse Justin Bieber uitgehouden hebben. En dat al die kijkers – zo gauw ze de kans kregen – hem als de wiedeweerga uit het programma gekieperd hebben. Want de vraag is: hoe ongelooflijk irritant en opgeklopt is die hele Ralf eigenlijk? Nou, net als z’n broer Rick begon hij in 2005 als Joop van den Ende-musicaltalentje. En dat-ie het Eurovisie Junior Songfestival 2009 won met een leuke tapdansgimmick, dat was ook nog wel terecht. Maar toen werd het druk. Ralf ging allerlei Disney Channel-tekenfilmseries inspreken, kwam bij Jan Vis uit en werkte zoveel dat-ie van de arbodienst niet meer bij De Toppers In Concert 2010 mocht optreden. (Gelukje.) De navolgende blije single “Doe de Smoove” was zó gemaakt kinderlijk spontaan dat-ie ook wel bij een tekenfilmfabriek vandaan had kunnen komen. Die tekst! Die clip! Dat van Michael Jackson gejatte pinguïndansje! Bij Kinderen Voor Kinderen of K3 krijgen ze het niet nepper verzonnen. De reacties waren vernietigend. Volgende stap: meneer kreeg een fucking realitysoap, ging alle meidenbladen af en bracht eind vorig jaar zijn debuutalbum uit, net als zijn artiestennaam onhandig getiteld ‘Ralf’. Volgt dan nu de vraag: waarom blijft Ralfs debuutalbum toch zo massáál onverkocht in de Free Record Shops liggen? Dries Roelvink scoort nog beter. Knap. Uniek. Achievement unlocked. Zelfs illegaal is het op de internets nauwelijks ergens te downloaden (of zou zijn doelgroep niet snappen hoe je een cd ript?). Er lijkt echt geen kip geïnteresseerd in Ralf Mackenbach. En ook muzikaal blijkt-ie achteraf iets teveel gepusht. Dus, beste kindsterretjes, wat hebben we nu geleerd? Maak gewoon je school af en ontplooi je eigen talent. Lady Gaga kon ook wel even wachten.


mij=EMI

7 reacties

 1. r k

  Wat een onzin!
  Waarom zouden kinderen niet al ster mogen zijn?!
  En hij is de Nederlandse Justin Bieber niet, want Ralf was er eerder dan Justin Bieber, en Ralf is ten minste niet zo arrogant als Justin Bieber (die overigens ook een ‘kindsterretje’ is, maar die wordt niet afgebrand…).
  Ik snap zo en zo niet wat nou het probleem is.
  Laat hem toch gewoon z’n gang gaan.
  Er zijn genoeg volwassen artiesten die hartstikke irritant zijn…

 2. Prikkie

  rk: In dit geval is het kindsterretje – een overgewaardeerde term – niks anders dan een handige truc om de portemonnee van (de ouders van) de leeftijdsgroep tussen K3 en emo te pakken te krijgen. Dat heeft niets te maken met wat een jochie wil, alleen van volwassenen met eurotekens in hun ogen. Daar kun je niet ongenuanceerd genoeg overheen gaan, wat mij betreft. De Henkjan Smitsen van deze wereld hebben niets met *muziek* te maken.

 3. Stonehead

  Wat een onzin!
  Waarom zouden kinderen niet al ster mogen zijn?!
  En hij is de Nederlandse Justin Bieber niet, want Ralf was er eerder dan Justin Bieber, en Ralf is ten minste niet zo arrogant als Justin Bieber (die overigens ook een ‘kindsterretje’ is, maar die wordt niet afgebrand…).
  Ik snap zo en zo niet wat nou het probleem is.
  Laat hem toch gewoon z’n gang gaan.
  Er zijn genoeg volwassen artiesten die hartstikke irritant zijn…
  rk: In dit geval is het kindsterretje – een overgewaardeerde term – niks anders dan een handige truc om de portemonnee van (de ouders van) de leeftijdsgroep tussen K3 en emo te pakken te krijgen. Dat heeft niets te maken met wat een jochie wil, alleen van volwassenen met eurotekens in hun ogen. Daar kun je niet ongenuanceerd genoeg overheen gaan, wat mij betreft. De Henkjan Smitsen van deze wereld hebben niets met *muziek* te maken.
  Recensies op File Under doen spontaan de cd-verkoop exploderen. Bewijs nu geleverd: http://www.nu.nl/muziek/2472765/debuutplaat-ralf-mackenbach-goud.html
  Ralf vindt toch nog een nieuwe doelgroep…
  http://www.telegraaf.nl/prive/9335784/__Ralf_Mackenbach_probeert_het_in_Wit-Rusland__.html
  In het kader van ‘doelgroepen’ wel een hele slechte manier om in het nieuws te komen. Zijn management zal nog minder blij zijn met deze waardeloze Novum-‘journalistiek’ op nu.nl:
  http://www.nu.nl/media/2545748/ralph-malkenbach-in-verband-gebracht-met-pedofielen.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven