The Hoosiers – The Illusion Of Safety

The Hoosiers - The Illusion Of SafetyOké, ik probeer het nog één keer. De singles van het popbandje The Hoosiers zijn ronduit fantastisch (van de vorige plaat o.a. het met een magistraal trompet-outro uitgeruste “Cops and Robbers”). Dat er aalgladde albumtracks tegenover staan en dat de band in Engeland alweer uitgekotst wordt wegens té melig, moet u maar even vergeten. Deze week kwam er eindelijk een fatsoenlijke video uit bij “Bumpy Ride”, waarin meteen de grap van de bandnaam nog even uitgelegd wordt. Wat de heren bezielt om het origineel acht minuten te maken, geen idee; de clip bij eerste single “Choices” was ook al te lang (korte audio hier), en misschien dat de Nederlandse radiostations deze groep nu ein-de-lijk dus eens oppikken. The Hoosiers doen tenslotte nog steeds het The Killers/Mika/Muse-trucje, alleen dan nog minder pretentieus. Ideaal ooh-ooh-ooh meeblèrbandje. Stiekeme douchefavoriet. Onbewuste fietsmeetrapper. Luister maar. Of deze, “Glorious”, dat het gelijknamige nummer van Andreas Johnson nog overtreft in de uitbundige akkoordprogressie van de ontknoping. En het nog veel besmettelijkere “Giddy Up” is zelfs tandglazuur-springend-suikerlenteblij. Met het verschil dat ik dat nummer nog steeds niet zat ben en blijf opzoeken, een half jaar na dato. Dan heb je gewoon een erg sterk popnummer geschreven.


mij=RCA / Universal

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top