Nouvelle Vague – The Singers

Nouvelle Vague - The SingersHet zijn typische haat-of-liefde platen, de albums die Marc Collin en Olivier Libaux de afgelopen jaren maakten met Nouvelle Vague. Maar niemand kan ontkennen dat de twee een neusje hadden voor het vinden voor de juiste vocalen bij de door hun uitgekozen covers. Wat je daarbij bijna zou vergeten is dat de zangers en zangeressen die ze invlogen ook nog zelf in bandjes zaten en soms zelfs al langer optraden dan de twee heren van Nouvelle Vague. Daarom werd in 2007 het project The Singers in leven geroepen. Hierop zijn de stemmen van Nouvelle Vague verzameld met eigen materiaal. Omdat nog niet alle artiesten op dat moment al eigen songs tot hun beschikking hadden, duurde het uiteindelijk tot dit moment dat The Singers uitgebracht kon worden. Dat niet alle songs even goed zijn als de covers die de stem van dienst uitvoerden met Nouvelle Vague is eigenlijk wel logisch. Dat waren namelijk veelal knoeperts van hits en dat zijn deze twaalf songs natuurlijk (nog) niet geweest. Een song als “Do You Dream” van Gerald Toto is bijvoorbeeld een niemendalletje vanjewelste en “My Girl” van Sophie Delila doet me ook weinig. Daar staan echter hele mooie liedjes tegenover. Zoals “Peut-Etre Pas” van Melanie Pain, “Perfume E Caricias” van Meeko featuring Eloisia en “Les Temps Elastique” van Maria Celesta. Acts waarvan Guuzbourg misschien wel gehoord had, maar ik nog niet. Het wordt hoog tijd dat ik daarin verandering ga aanbrengen.


mij=New Sound Dimensions / Rough Trade

4 reacties

  1. Le Temps Elastique staat ook op Filles Fragiles #1, de compilatie die ik 4 jaar geleden samenstelde. Van de inderdaad prachtige tweede cd van Marina Celeste. Het album van Melanie Pain is ook de moeite. Ik heb dit album ook gekregen, ik vind de selectie maar gek. Van de meeste artiesten ken ik betere liedjes, doorgaans niet in het Engels. En laten hier vooral Engelstalige nummers geselecteerd zijn. Dit komt over als een moetje.

  2. Le Temps Elastique staat ook op Filles Fragiles #1, de compilatie die ik 4 jaar geleden samenstelde. Van de inderdaad prachtige tweede cd van Marina Celeste. Het album van Melanie Pain is ook de moeite. Ik heb dit album ook gekregen, ik vind de selectie maar gek. Van de meeste artiesten ken ik betere liedjes, doorgaans niet in het Engels. En laten hier vooral Engelstalige nummers geselecteerd zijn. Dit komt over als een moetje.
    @Guuzbourg: ik denk dat dat met vrijmaken van de rechten te maken zal hebben. Denk je niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven