The Kings Of Frog Island – 3

The Kings Of Frog Island - 3Dit is het derde deel uit het drieluik van de Engelse stonerrockband The Kings Of Frog Island en het meest normale in de zin van gestructureerde songs. The Kings Of Frog Island is als Monster Magnet en zet gaandeweg de cd in op wat San Francisco-folk- en psychedelica-invloeden. Vrees niet, 3 bevat nog steeds monsterlijk gruizige gitaarpartijen, veel distortion, fuzz en wahwah. Echt uitgesponnen is bandleider Mathew Bethancourt in The Kings Of Frog Island echter niet meer. Daarvoor heeft hij nog wat andere projecten opgestart zoals Josiah, The Beginning en Cherry Choke. Bij The Kings zoekt hij liever zijn heil in mooie muzikale exercities met kop en staart binnen de vijf minuten. Meer wil je eigenlijk niet. Want ook een stonerbandje moet beseffen dat het genre bestaat bij de gratie van goede gitaarriffs. En, zeg nou zelf, het is al een hele verdienste als je binnen een aantal minuten een volledige hypnotiserende trip vol kleuren kunt afgeven, vol bezwerende gitaarriffs, vol tempowisselingen en vol hedendaagse stonerklanken zonder al te veel retro te wezen. 3 is een passend sluitstuk geworden van een man die zichzelf de tijd en de cd’s heeft gegund om zijn eigen visie op “Spine Of God” te ontwikkelen. Daar is Mathew Bethancourt volledig in geslaagd.


mij=Elektrohasch / Sonic

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven