Bob Fosko – Klassiek Raggen

Bob Fosko - Klassiek RaggenBij mijn ouders thuis is het altijd behoorlijk warm. Tijdens een gezamenlijk kerstdiner een jaar of tien geleden trok ik dan ook mijn blouse uit. Ik werd al snel met scheve ogen aangekeken. Ik had namelijk (per ongeluk?) mijn Raggende Manne T-shirt aan waarop groot de tekst ‘Ik wil je broer niet zijn’ staat. Heerlijke timing als je met je ouders en drie zussen aan tafel zit. Achteraf werd er wel om gelachen. Het was toch altijd al nooit de bedoeling van Bob Fosko om lief gevonden te worden wanneer hij optrad (of opnam) in de gedaante van de Raggende Manne. Een half uur knallen zonder strapatsen en uitgeput naar huis. Prachtig. Het is dan ook even wennen om Fosko onder de noemer Klassiek Raggenn zijn explosieve levensliederen te horen vertolken met het Kollektief Roest en Wrakhout (een deel van het Ricciotti Ensemble). Enige minpuntje aan Klassiek Raggen is wat mij betreft de inzet van een drummer. Die vind ik te dominant en hij had simpel vervangen kunnen worden door wat accenten leggende percussie. Dat had beter bij de klank van het orkest gepast. Toch is ook dit initiatief van Productiehuis Oost-Nederland weer meesterlijk. Een klassiek ensemble kan namelijk net zo rauw en ongebreideld los gaan op meesterwerkjes als “Poep in je hoofd”, “Nee’s Niks” en “Dit Jaar Wil Ik Sneeuw”. En de orkestversies van “Het Rijdt niet” en de sportnummers “Naar Voren” en “Trappe Trappe” gaan bijna over de bandversies heen. Naast de Fosko-nummers waagt de combinatie zich ook aan ‘echte’ Nederlandse tranentrekkers als “De Fles” en “Telkens Weer” en ook hier slagen ze met vlag en wimpel. Dit weekend bezoek ik mijn ouders. Je mag raden welk T-shirt ik ingepakt heb.


mij=Onusual

5 reacties

  1. vonx

    Ik had het Fijne Gozer t-shirt, ook altijd goed voor reacties. Helaas versleten inmiddels…
    Ik had de “Wat doe ik hier?” versie. Helaas was de “Ik moet niks” versie bij op.
    in een t shirt aan de kerstdis … ongehoord! al is het 50 graden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven