Gospel Music – Duettes

Gospel Music - DuettesHet is logisch dat een band die zichzelf Gospel Music noemt, geen gospel maakt. Dat zou te voorspelbaar zijn. Toch zet ik enigszins wantrouwend deze EP op, met de muisaanwijzer alvast in de aanslag boven de Stop-knop. Gelukkig hoef ik de muisknop niet in te drukken, want de vijf nummers op Duettes zijn een voor een pareltjes. Gospel Music is een project van de bassist Owen Holmes van Black Kids uit Florida (wie kent ze niet?). Volgens eigen zeggen schreef hij de nummers in de keuken tijdens het wachten op kokend water voor de pasta. Ook de opnames werden gewoon even bij Holmes thuis gedaan: ‘When I say “recorded” I mean that I stuck a microphone in front of whatever I was playing.’ Vervolgens zocht hij de adressen van enkele zangeressen die hij bewonderde, stuurde de nummers op en vroeg ze een potje mee te zingen. Tot zijn grote verrassing stemden ze toe, zodat op ieder nummer een andere zangeres te horen is. Ze werden waarschijnlijk aangestoken door het kinderlijk enthousiasme dat Holmes op Duettes laat horen. Met nummers over zijn oude Honda (“Automobile”) en titels als “Are Your Parents Still Together?” is het gewoon onmogelijk niet verliefd te worden op de charme van deze vijf tracks. Op het laatstgenoemde nummer zingt Cassie Ramone van Vivian Girls mee. Het nummer duurt slechts anderhalve minuut en staat symbool voor de rest van de EP: prachtig maar veeeeel te kort.


Mij=Fierce Panda / Munich

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven