Brotherhood Foundation – Ticketactie

Twaalf jaar heeft het geduurd voordat de Brotherhood Foundation weer als band het oefenhok in gaat om te repeteren voor drie shows. Veel te langs wat ons betreft. In 1992 werd de Tilburgse crossover metal band opgericht. Meteen in datzelfde jaar werd de eerste demo (The dream goes on) opgenomen en startte de zoektocht een platendeal. Zo ging dat toen nog. Ondanks dat de eerste demo al meteen de Demo van de Maand werd in de Aardschok / Metal Hammer en de eerste optredens een groot succes zijn, lukte dat niet. De band liet zich daar niet door uit het veld slaan en trad van 1992 tot en met 1999 flink veel op en nam nog enkele demo’s op. Uiteindelijk brachten ze in in eigen beheer ook een compleet album uit: Denying the truth…is Denying the youth.
Brotherhood Foundation
De optredens van Brotherhood liepen van de kleine jongerencentra tot aan de grote festivals als Pinkpop, Groezrock, Lowlands en voorprogramma’s van o.a. Mucky Pup, Deftones. Bij mijzelf staat het optreden dat de band gaf op Zomaarpop in Oirlo nog scherp op het netvlies. Met nog wat versterking van de Heideroosjes bij een van de nummers een hoogtepunt.
Na 12 jaar niet meer samen gespeeld te hebben komt Jeps de organisator van Groezrock tegen, die het eerste zaadje zaaide voor een reünie optreden van de Brotherhood Foundation.
Het eerste reünie optreden zal plaats gaan vinden in de “hometown” tilburg, waar het dak van 013 er af zal gaan. Naast het optreden in 013 staat Brotherhood Foundation op Groezrock en Paaspop.
In samenwerking met 013 gaven wij enkele setjes van twee tickets weg zodat ook jij getuige kon zijn van de terugkeer van deze geweldige Nederlandse band. Daarvoor ben je nu te laat


mij=Door: Patrick

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven