Bintangs – Fifty/Fifty – 50 Years Of Dutch Rockhistory

Bintangs - Fifty/Fifty - 50 Years Of Dutch RockhistoryAls je als bijna oudste Nederlandse popgroep vijftig jaar bestaat, dan is er reden tot een feestje. Helemaal zuiver is die vijftig trouwens niet, want Bintangs was niet altijd actief en qua bezetting was deze ook niet altijd constant. Maar goed, oerlid (al was hij er ook even tussenuit) Frank Kraaijeveld is er bij en van mij mogen ze dus feest vieren. Er is veel aan Fifty/Fifty (50 Years Of Dutch Rockhistory) los van elkaar te koop: een boek met cd, 10″ vinyl en een cd met dvd. Het boek van Kraaijeveld moet hier nog opgesnord worden, maar ik kan je in ieder geval melden dat de bijgesloten cd tien tracks bevat die niet terug te vinden zijn op de cd/dvd-uitgave. De 10″ vinyl bevat nummers die ook op de andere releases terug te vinden, iets voor de verzamelaar dus. De cd bevat twaalf tracks die live opgenomen zijn in Brennels Buiten. Je ruikt als het ware het zweet van het optreden op je afkomen. De oude knarren weten wat spelen is, tenslotte werden ze niet voor niets de Nederlandse Rolling Stones genoemd. Over de dvd kan ik kort zijn, die is er om een keer te draaien en nooit weer. In de zestien minuten die hij duurt, zie je de band achter en op het podium, maar verder ontgaat me elk doel van de opname. De cd daarentegen is wel zeker de moeite waard. Zelfs hun grote 1972-hit “Ridin’ On The L+N” klinkt nog alsof ‘ie gisteren is geschreven. De naam van de band Bintangs is niet voor niets Indonesisch voor ster.


mij=Cavalier / V2

4 reacties

  1. Henk

    Ja, de (rode) CD is uitstekend! Het (blauwe) boek met de bijbehorende CD is eveneens zeer lezenswaardig en geeft een uitstekend beeld van de band in de jaren 60 tot nu. De blauwe CD bevat het andere deel van hetzelfde live concert dat werd opgenomen eind 2010 in zaal Brennels. Op beide CD’s valt op dat de band energiek en ruig klinkt en vakmanschap en spelplezier stralen er van af. Aanraders dus, wat mij betreft!

  2. Ja, de (rode) CD is uitstekend! Het (blauwe) boek met de bijbehorende CD is eveneens zeer lezenswaardig en geeft een uitstekend beeld van de band in de jaren 60 tot nu. De blauwe CD bevat het andere deel van hetzelfde live concert dat werd opgenomen eind 2010 in zaal Brennels. Op beide CD’s valt op dat de band energiek en ruig klinkt en vakmanschap en spelplezier stralen er van af. Aanraders dus, wat mij betreft!
    Mooier kan ik het niet zeggen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven