Does It Offend You, Yeah? – Don't Say We Didn't Warn You

Does It Offend You, Yeah? - Don't Say We Didn't Warn YouZe doen het er ook om! Loop ik tegen iedereen te verkondigen dat Does It Offend You, Yeah? zo’n drieste liveband met weirde elektronica is, brengen ze een tweede album uit waar het schattige voorjaar vanafspat. Dartelende lammetjes, stralende indiebloesempjes en op de achtergrond een lieflijk ontploffende vuurwerkfabriek. ‘t Is weer eens wat anders. Er is natuurlijk een volledig muziekdossier van quirky Britpopbands die proberen een goed popliedje te maken en tegelijkertijd zo raar mogelijke melodieën en arrangementen te gebruiken (Wire, The Smiths, Suede, Supergrass, Spacehog, Clor, Klaxons, Late of the Pier…) en dwarse liedjes als “Wrong Time Wrong Planet” en “The Knife” passen prima in die categorie. Of “All the Same”, dat wel in het spel Need for Speed: Hot Pursuit zat, maar niet op dit album belandde. Laat ik daarom niet teveel de vergelijking trekken met de ook al wat softere tweede Crystal Castles-plaat. Bovendien komt DIOYY? op deze tweede plaat ook een béétje de festivalgangers tegemoet die net zulke bonkende singles verwachten als op de overigens ook al tweeslachtige eerste plaat. De daarvoor bedoelde vuist in je gezicht heet terecht “Yeah!”, inclusief psychedelisch orgeltje. En dan is er nog single “The Monkeys Are Coming” (clip hier) dat is gebaseerd op het einde van deze YouTube-video. En “The Wrestler”, dat een quote leent uit de worstelfilm Beyond The Mat. Kortom, deze plaat is na een wat matte eerste indruk onverwacht behoorlijk leuk. Je bent gewaarschuwd.
File Under gaf ism de Melkweg enkele setjes van twee tickets voor het concert van 20 april en als bonus een cd weg van Does It Offend You, Yeah? Daarvoor ben je nu te laat. Sorry 🙂


mij=Cooking Vinyl / V2

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven