Buju Banton – Before The Dawn / Jahcoustix – Crossroads

Buju Banton - Before The DawnHet is prachtig weer. De vogeltjes fluiten, als de kat van de buren tenminste niet op jacht is, en onder het genot van reggaeklanken tik ik een recensie voordat ik de stad in ga. Ik wel, Buju Banton niet. Jamaicaan Banton heeft namelijk de komende jaren geen zonnebril nodig. Zoals het er nu voorstaat, dreigt hij vijftien jaar te krijgen in een Amerikaanse gevangenis voor het bezit van dermate hoeveelheden cocaïne dat recreatief gebruik uitgesloten is en het voor de handel zou moeten zijn. Zegt de Amerikaanse politie. Banton zelf pleit onschuld en dat doet hij ook op Before The Dawn. Hij heeft tijdens zijn voorarrest nog de kans gekregen om een plaat op te nemen en dat is beslist niet het slechtste werkje geworden. Retecommercieel, dat wel, maar wel afwisselend. Zelden schuurde hij zo dicht tegen de rock aan en dat is de beste manier voor succes, bewees Bob Marley al. Maar met dit weer en op de achtergrond past het wonderwel.
Jahcoustix - CrossroadsNet zoals de nieuwe plaat van Jahcoustix, Dominik Haas voor zijn moeder. Deze Duitse diplomatenzoon zoog in zijn jeugd, meereizend met zijn ouders, vele stromingen op en combineerde dit tot een jazzy reggaevariant. In thuisland Duitsland nam Gentleman hem onder zijn vleugels en heel eerlijk gezegd, als Gentleman Lowlands kan halen, dan moet Jahcoustix dat helemaal kunnen. Frisse reggae, redelijk oldskool, afwisselende arrangementen en net dat soulrandje dat het allemaal heel toegankelijk maakt. Er zijn gastrollen voor Gentleman en Sebastian Sturm en Jahcoustix bewijst met Crossroads dat de Duitse reggaescene springlevend is. Puike plaat! Nu is het echt tijd dat ik ga kijken of mijn zonnebril klaar is. Het is nodig met deze plaatjes…


mij=Gargamel / G2G / Rough Trade & Kingstone / G2G / Rough Trade

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven