Das Pop – The Game

Das Pop - The GameEen diepe zucht moet ik slaken als ik lees dat onze Serious Radio dj-Giel durft te verkondigen dat het vijf jaar stil is geweest rond het Belgische Das Pop. Ik moet zuchten, omdat dit pertinent onjuist is: in 2008 was er een ep en in 2009 zelfs een heel album. Dat Giel zit te slapen is treurig, maar tekenend voor de plaats van de betere popmuziek in ons land. Nee, neem dan zijn Belgische collega’s van Studio Brussel. Zij draai(d)en -okè het zijn landgenoten, maar toch- de singles veelvuldig. Ook de nieuwe single “The Game”staat inmiddels hoog in de door de luisteraars samengestelde De Afrekening. Helemaal terecht, want het is een lekkere electropopplaat. Daar zijn Giel en ik het dan weer wel over eens. The Game als album is verder ook een vette aanrader, want zo catchy maakte Bent Van Looy (met op The Game twee bandleden) nog nooit een album. Het meeste geinige vind ik “Flowers In The Dirt” waar van Looy op een muzikaal bed van toetsen en drumstokslagen, hun gevoelige kant zo goed weet te combineren met elektropop. Of misschien wel het meer uptempo “Girl Wolf”. Of …. inderdaad, er staat zoveel moois op. Laat ik eens gek doen en ze de Belgische Pet Shop Boys noemen, of doe ik ze hiermee tekort?
Dinsdag 12 april speelde Das Pop een showcase in de Melkweg in Amsterdam. Wil gaven tickets weg samen met EMI. Daarvoor ben je nu natuurlijk te laat!


mij=EMI

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven