Friska Viljor – The Beginning Of The Beginning Of The End

Friska Viljor - The Beginning Of The Beginning Of The EndHet verhaal achter het Zweedse Friska Viljor is achteraf voor ons maar gelukkig. Muziek bleek het ideale afreageermiddel op vriendinnen die met de relatie kapten. Het handelsmerk van Daniel Johansson en Joakim Sveningsson, het duo achter Friska Viljor, werd de tegenstelling tussen droevige relationele teksten voorzien van vrolijke klanken. Hun faam groeide en met The Beginning Of The Beginning Of The End is er nu het vierde album. In het wild zag ik al eens een van de Friska Viljors met een vrouw en het vrouwelijk geslacht blijft kennelijk een prima voedingsbodem. Je kunt niet met ze, maar ook niet zonder ze. Muzikaal gezien is er niet veel nieuws onder de zon. Het is een lekkere swingende, vrolijkmakende plaat die zich vast weer prima leent om op het podium te brengen. Het geluid is lekker vol en een prima aanvulling op de eerdere releases. Het debuut vind ik net wat meer geslaagd, maar toen was het iets nieuws aan het popfront. Nu is het weer zo’n typisch Friska Viljor-album, maar wel de eerste waarbij ik aan The Cure moet denken. Ik hoor althans “Close To Me” in “Come On”. Vanaf 22 april zijn ze weer in ons land (Middelburg, Amsterdam en Vlieland). Gegarandeerd dat je een gezellige avond hebt met hun mix van folk, rock en indie waar het bovendien geregeld lekker op mee ‘lalala-en’ is. Ook geschikt voor vrouwen trouwens.


mij=Haldern / Excelsior / V2

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven